Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ákos: új maxi és remixverseny

Ákos - Ákos: új maxi és remixverseny

Hamarosan új dallal jelentkezik Ákos, a Még közelebb című korongjának második kimásolt szerzeményével. A Minden most kezdődik el öt év után az első olyan Ákos-dal, mely kereskedelmi forgalomba kerülő maxilemezen lát napvilágot.

Március 30-án jelenik meg Ákos múlt októberben boltokba került, immár platinalemezes státuszba ért és pár hete az év rockalbuma kategóriájában Fonogram díjjal kitüntetett Még közelebb című albumáról a második kimásolt szám, a Minden most kezdődik el. A lírai felvétel hosszú idő után kereskedelmi forgalomba is kerülő maxilemezen található majd meg, a dal számos verziójában. Ákos pályafutása során jó pár kislemezt jelentett meg, ezek közül is kiemelkedik a 2000. április 6-án boltokba került Keresem az utam maxija, melynek két verziója közel húszezer példányban talált gazdára, de hasonlóan sikeres volt a 2001-es, szintén a Hűség című korongról kimásolt Mindenki táncol kislemez, valamint az Új törvény album Alig Hitted című szerzeménye, melyek szintén elérték a hatezres példányszámot.

Ákos - Ákos: új maxi és remixverseny

A Minden most kezdődik el maxi nem a megszokott formában, hanem DualDiscen lát napvilágot: a CD-oldalon a dal hat verziója, így az albumverzión kívül számos remix és újrahangszerelt átiratok is szerepelnek majd. A DVD részen három kisfilm kapott helyet: a dal akusztikus gitáron előadott verziója, egy koncertklip és a vonósfelvételekről készült dokumentumfilm. Az igazi meglepetés, amire már szintén többször volt példa Ákos karrierje során, az, hogy egy remixversenyt indít, melyhez a maxin a dal összes hangsávja megtalálható lesz, így bárki újragondolhatja a dalt és pályázhat vele, a végeredményt pedig Ákos-zenekar tagjai bírálják majd el, a főnyeremény pedig egy értékes hangszer lesz, a Roland East Europe által felajánlott MC-808 Sampling Groovebox modul. Érdekesség, hogy zenekarának egyik tagja, Szakos Krisztián 2000-ben pont egy ilyen beküldött remixxel hívta fel Ákos figyelmét magára, Utation művésznéven annak idején ő nyerte meg a Keresem az utam remixpályázatát.

A maxi országos megjelenésének napján Ákos dedikálást tart, ezúttal vidéken, Pécs városában: 2007. március 30-án pénteken 15 órától az Alexandra Könyvesboltban várja szeretettel a rajongókat.

A tavasz folyamán pedig folytatódik a Még Közelebb Turné, mely most Pécs, Veszprém, Kecskemét és Zalaegerszeg városát érinti, a turnézáró nagykoncert pedig május 19-én szombaton Budapesten, az ÚJ SYMA Csarnokban kerül megrendezésre.


A MÉG KÖZELEBB - TURNÉ 2007 állomásai:

Április 20., péntek: PÉCS, Lauber Dezső Sportcsarnok
Április 28., szombat: VESZPRÉM, Középfokú Nevelési Központ
Május 5., szombat: KECSKEMÉT, Városi Sportcsarnok
Május 11., péntek: ZALAEGERSZEG, Városi Sportcsarnok
Május 19., szombat: BUDAPEST, ÚJ SYMA Sport- és Rendezvényközpont

A maxi és a koncertjegyek már megrendelhetők a www.akos.hu webáruházában!

fkriszta

2007. 03. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 03. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ákos: új maxi és remixverseny cikk képei
Ákos - Ákos: új maxi és remixversenyÁkos - Ákos: új maxi és remixverseny