Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A tavasz nagy visszatérője

Linkin Park - A tavasz nagy visszatérője

Kétségkívül a Linkin Park harmadik stúdióalbuma a következő hónapok egyik leginkább várt kiadványa. Már csak azért is, mivel a zenészek a megszokottól eltérő hangzást ígérnek.

A Minutes To Midnight címre keresztelt korong Európában május 14-én kerül a boltokba, a tengerentúlon egy nappal később. A felvezető dalt, a What I’ve Done címűt a tervek szerint április 2-án mutatják be az amerikai rádiók. A zenekar jelenleg egy kaliforniai sivatagban forgat videoklipet a szerzeményhez.
A Linkin Park az elmúlt évek egyik legsikeresebb rockzenei producere, Rick Rubin felügyelete mellett készítette el a lemezt, amelynek most a végső keverési munkálatai folynak. A zenészek elmondása szerint újítani akartak, részben eltávolodni a nu-metal világától, miközben a jellegzetes hangzásukat szerették volna megtartani, és ebben Rubin tökéletes partner volt. „Az anyag sötét, kísérteties, ugyanakkor popos és melodikus. Több benne a gitár, és nagyobb szerepet kapott a dob is. A hangzásvilágban megtalálhatók a klasszikus rock és a hiphop elemei is, összességében mégsem nu-metal” – nyilatkozta az énekes- frontember, Chester Bennington. „Rubin kiszámíthatatlan. Meghallgatott egy félig kész felvételt, és sokszor olyan ötlete támadt, amely elsőre totál értelmetlennek tűnt, aztán kiderült, hogy óriásit dob a dalon” – nyilatkozta a rapper, Mike Shinoda. Az együttes a hírek szerint százhúsz szerzeményből választotta ki az albumra felkerülőket. A világhálón már egy ideje kinn lévő két felvétel (Qwerty, Announcement Service Public) nem szerepel rajta, csak a rajongói klubok ajándékkiadványán lesznek hallhatók. Brad Delson gitáros az egyes dalokról is beszélt. „A The Little Things Give You Away talán a legjobb felvétel, amelyet valaha írtunk, nagyon büszkék vagyunk rá. Az én kedvencem a Bleed It Out című. Ez a nyolcvanas évekbeli rockra és napjaink hiphopjára épül. A When My Time Comes / Leave Out All The Rest munkacímen futó tételben az elektronikus irányzat is felüti a fejét. Mindent összevetve ez a nagylemez pályafutásunk eddigi csúcsmunkája” – mondta. (Új Szó)

Puha József

2007. 03. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 03. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Füles 2007. 03. 17. 21:31
imádom ezt a zenét is kibaszottul boldog vagyok hogy visszatérnek!!azt hittem már vége lesz a zenélésnek..:D

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A tavasz nagy visszatérője cikk képei
Linkin Park - A tavasz nagy visszatérőjeLinkin Park - A tavasz nagy visszatérője