Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Egy srác az orgonánál

Varnus Xaver - Egy srác az orgonánál

Na jó, a „srác” kissé túlzás, hiszen Varnus Xaver áprilisban 43 gyertyát fújhat majd el a születésnapi tortáján, s virtuóz játéka is érett művészről tanúskodik, aki új nagylemezére nemcsak klasszikus, de kortárs zeneszerzők remekeiből egyaránt válogatott.

A korong címe is beszédes: From Ravel To Vangelis, azaz Raveltől Vangelisig, s bizony, a szó szerint őrületesen szép Bolerótól kezdve a sokak számára csak Kovács „Koko” István bevonuló-zenéjeként ismerős Karl Orff komponálta dinamikus Carmina Burana-részlet, az O, Fortunán keresztül egészen Jean Michel Jarre, illetve a görög billentyűs, Vangelis muzsikájáig számos ismerős melódia csendül fel a Művészetek Palotájában található orgonán.
A párizsi Notre Dame-ban és Torontóban egyaránt zenélő művész az évek során bejárta a fél világot, de idehaza is számos különleges helyen adott koncertet a Bach-kedvelő muzsikus, akitől a könnyűzene sem áll távol. Annak idején Friderikusz Sándor műsorában a Republic együttes Szállj el, kismadár című vidám dalát szólaltatta meg – egészen sajátos stílusban.
Ezúttal viszont nem egyedül, hanem nagyszerű és izgalmas zenei kísérettel kelti életre a világ legismertebb zeneműveinek egy részét, melyekhez ütő- és rézfúvós együttesek nyújtanak segítséget.

Balajti Péter

2007. 03. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2007. 03. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Egy srác az orgonánál cikk képei
Varnus Xaver - Egy srác az orgonánál