Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/12

Notorius B.I.G. - Listamustra 2007/12

Az Egyesült Államokban is jönnek-mennek a zenei irányzatok, mindössze két stílus örök: a countryzene valamint a hiphop, ezen belül is a rap. A countryzenének rengeteg állócsillaga van, a rapben folyamatosabb a cserélődés, kevesebb évek óta csúcson lévő sztárt tartanak nyilván.

Az amerikai rapélet két legnagyobb alakja már nem él. Tupac Shakur 1996. szeptember 13-án, The Notorious B.I.G. 1997. március 9-én halt meg, a kilencvenes évek közepén kicsúcsosodó bandák közti leszámolások során vesztették életüket. Mindkét rapper máig hatalmas népszerűségnek örvend. Ennek megfelelően The Notorious B.I.G. válogatásalbuma a héten az amerikai eladási lista élén debütált.

Notorius B.I.G. - Listamustra 2007/12

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Fergie Featuring Ludacris: Glamorous
2. Mims: This Is Why I’m Hot
3. Akon: Don’t Matter

Nagylemezek
1. The Notorious B.I.G.: Greatest Hits
2. Arcade Fire: Neon Bible
3. Daughtry: Daughtry

Öt újdonság az első tízben
Fergie együttese, a The Black Eyed Peas nélkül is kiválóan elboldogul. A megállapítás ugyan sántít, mivel a The Dutchess című szólóalbuma csapatának frontembere, will.i.am hathatós segítségével készült. Az énekesnő első szólóslágere, a London Bridge a nyár végén három hétig uralta a Billboard magazin kislemezlistáját. A korongjáról másodikként maxi CD-re kimásolt Fergalicious végállomása a második pozíció volt, a harmadikként kiadott, Ludacris közreműködésével készült Glamorous pedig a héten átvette a vezetést, véget vetve Shawn Mims kéthetes trónolásának.
Az albumlista csúcsára az elmúlt héten visszatért az American Idol című tehetségkutató műsor tavalyi szériájában feltűnt Chris Daughtry a Daughtry nevű zenekarával. A várakozásnak megfelelően a héten The Notorious B.I.G. slágereinek, legfontosabb dalainak gyűjteménye nyitott az élen, amely a rapper halálának tizedik évfordulója kapcsán került a boltokba. Az ezüstérmes helyre az Arcade Fire második lemeze iratkozott fel. A Win Butler és Régine Chassagne házaspár köré épülő, jelenleg nyolctagú montreali együttes első, 2004 szeptemberében kiadott Funeral című albumáról dicshimnuszokat zengett a zenei sajtó, a szakma és a közönség is számos díjjal jutalmazta, ennek ellenére az USA-ban csak az eladási összesítés 131. helyéig jutott. A lista tízes mezőnyében további három új jelzésű korong található: Gary Allan countryénekes slágergyűjteménye, a Relient K nevű keresztény rockot játszó zenekar Five Score And Seven Years Ago című lemeze és a Korn nevű nu-metal együttes akusztikus koncertanyaga, amely az MTV Unplugged című sorozat keretében jelent meg. (Új Szó)

Puha József

2007. 03. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 03. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/12 cikk képei
Notorius B.I.G. - Listamustra 2007/12Notorius B.I.G. - Listamustra 2007/12