Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A visszatérés küszöbén

The White Stripes - A visszatérés küszöbén

A Jack White és Meg White testvérpár alkotta detroiti The White Stripes rögzítette a hatodik, Icky Thump című stúdióalbumát, jelenleg a korong keverési munkálatai folynak.

A duó működése tavaly szünetelt, mivel Jack a másik, a The Raconteurs nevű zenekarával hódított. A fiatalember a korábban szólóban tevékenykedő Brendan Benson gitárossal Loretta Lynn countryénekesnő 2004-es Van Lear Rose című nagylemezén dolgozott először együtt háttérzenészként. Zeneileg nagy volt az összhang köztük – a hatvanas és hetvenes évek világa áll hozzájuk közel –, így ezt követően is összejártak zenélgetni a maguk szórakoztatására. Később csatlakozott hozzájuk a The Greenhornes nevű rockcsapat két tagja: Patrick Keeler és Jack Lawrence, ezáltal a projektből igazi alternatív rockzenekar lett. A The Raconteurs május 15-én kiadott Broken Boy Soldiers című albuma világszerte nagy sikert aratott.
A dalszerző-gitáros-billentyűs-énekes, Jack White és a dobos, Meg White most megint együtt vannak, és egy nashville-i stúdióban három hét alatt rögzítették az új anyagot. „Megpróbáljuk minél hamarabb megjelentetni, már amennyire a kiadói feltételek ehhez adottak lesznek” – olvasható a honlapjukon. Ezzel arra céloztak, hogy a munkatempójukkal nincs gond (az előző korongjukat, a 2005-ös Get Behind Me Satan címűt is két hét alatt rögzítették), a kiadásnál azonban lehetnek csúszások, egy időre ugyanis lemezcég nélkül maradtak. A The White Stripes korábbi cége, a V2 Records a csőd szélére sodródott, és az év elején a hanghordozók gyártását leállította, azóta katalóguskiadóként üzemel, magyarán, a kiadványait csak az internetről lehet letölteni. A duót a napokban a Warner Bros. szerződtette, de a feltételek tisztázása még folyamatban van. (Új Szó)

Puha József

2007. 03. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 03. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A visszatérés küszöbén cikk képei
The White Stripes - A visszatérés küszöbénThe White Stripes - A visszatérés küszöbén