Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Világhírű producer segítségül

REM - Világhírű producer segítségül

Az R.E.M. hamarosan stúdióba vonul, hogy rögzítse a tizennegyedik stúdiólemezét. A Michael Stipe énekes, Peter Buck gitáros és Mike Mills basszusgitáros alkotta triónak a munkálatokhoz neves producert sikerült megnyernie Jacknife Lee személyében.

Until The Day Is Done

Ő bábáskodott a U2 utolsó stúdióalbuma, a 2004-ben megjelent How To Dismantle An Atomic Bomb című felett, amelyért begyűjtött két Grammy-díjat, valamint a Snow Patrol tavalyi sikerlemeze, az Eyes Open is az ő felügyelete mellett készült. A producer legutóbbi munkája a Bloc Party február 5-én kiadott A Weekend In The City című korongja. „Az R.E.M. a földkerekség egyik legnagyobb együttese” – mondta a producer a zenekarról.
Az R.E.M. legutóbbi albumai nem szerepeltek túl fényesen az eladási listákon, az utolsóból, a 2004-es Around The Sun címűből az Egyesült Államokban mindössze 232 ezer példányt értékesítettek, ami a korábbi eladásokhoz képest egyenesen bukásnak számít. Utólag az együttes tagjai sincsenek teljesen kibékülve az anyaggal. „Szeretem az Around The Sunt, de jóval lassúbb dalok kerültek fel rá, mint amilyeneket az elején terveztünk. Nem ez az irány fogja meghatározni az új lemezt, a szerzeményeink jóval rockosabbak lesznek” – nyilatkozta Mike Mills. Az új album a tervek szerint ősszel lát napvilágot.
Az amerikai zenekar tagjai közben egy John Lennon-dalt rögzítettek korábbi társukkal, Bill Berry dobossal, aki 1997-ben vált ki az együttesből. A #9 Dream című felvétel a jótékonysági céllal készülő, júniusra tervezett Instant Karma című Lennon-emléklemezen lesz hallható. A közös munkából kifolyólag sokan úgy gondolják, hogy Berry az új albumon visszatérhet a társaihoz (Új Szó)

Puha József

2007. 03. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 03. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Világhírű producer segítségül cikk képei
REM - Világhírű producer segítségülREM - Világhírű producer segítségül