Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ma 37 éves Mariah Carey

Mariah Carey - Ma 37 éves Mariah Carey

Minden idők egyik legjobb énekesnője sokáig bárpincérként dolgozott New York-ban. A poharakat aztán mikrofonra cserélte, és térdre kényszerítette az egész világot. A kilencvenes évek legtöbb lemezét eladó szépsége ma ünnepli harminchetedik születésnapját.

Mariah sokáig pincérnőként dolgozott New York-ban, aztán önszorgalomból elkezdett énekórákat venni. Ekkor ismerte meg Ben Marguiles dalszerzőt, aki bemutatta a Sony nagyfőnökének, Tommy Mottola-nak. Carey hangterjedelme egyedülálló, a hölgy másokhoz nem hasonlítható módon elegyíti a soul, a gospel és a pop stílusokat. Az énekesnő köré a legjobb csapatot verbuválták. Első dala, a Visions of love az amerikai lista első helyéig jutott.

Mariah Carey - Ma 37 éves Mariah Carey

1991-ben két Grammy-díjat is besöpört, és sorra döntötte meg a lemezeladási rekordokat. Két évvel később házasodott össze felfedezőjével, Tommy Mottola-val, ám a frigy csak 1997-ig tartott. Ezután énekelte fel a kilencvenes évek egyik legszebb dalát a Boyz II Men-nel. A One Sweet Day 16 (!) hétig vezette a Billboard-ot.

Mariah Carey - Ma 37 éves Mariah Carey

Az ezredforduló után azonban Mariah népszerűsége megcsappant. Az énekesnő nem tudta feldolgozni a kudarcot, depresszióba süllyedt és több öngyilkossági kísérlete is volt. Azóta szerencsére újra megtalálta önmagát, a 2005-ös Emancipation Of Mimi című korongja minden várakozást túlszárnyalt.

Mariah Carey volt a Playboy februári számának szenzációja, az énekesnő csillagászati összegért vált meg a ruháitól. Isten éltesse.

Juhász Gergely

2007. 03. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 03. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ma 37 éves Mariah Carey cikk képei
Mariah Carey - Ma 37 éves Mariah CareyMariah Carey - Ma 37 éves Mariah CareyMariah Carey - Ma 37 éves Mariah Carey