Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2007: Az első komolyabb info áradat!

Sziget - Sziget 2007: Az első komolyabb info áradat!

Egy jóhangulatú sajtótájékoztató keretében Gerendai Károly főszervezőtől megtudtuk, hogy egyre inkább a nemzetközi szó lesz mérvadó az idén épp jubiláló, 15. Szigeten, ahogyan ennek előszelét a korábbi években már érezni lehetett.

Britek, franciák, németek, akik leginkább ideutaznak hozzánk a Szigetre, már amennyire a repülő és egyéb utazási alkalmatosságok száma ezt megengedi, de ez elérheti akár a 10-20 ezres számot is. Mi magyarok kicsit fanyalgunk a hír hallatán, de nincs mit tenni, ha valami nemzetközi mércével viszonylag olcsó, de a színvonal meg ehhez mérten pazar. Azért a napijegyesek döntő többsége remélhetőleg magyar lesz, már aki a 8000Ft-os összeget ezért kipengeti (elővételben a napijegyek 7000Ft-ba kerülnek május közepétől).

A Nagyszínpad szinte csak nemzetközi sztárokat fog felvonultatni, alakítva a koncepción, és igazodva a legnagyobb nemzetközi fesztiválok felépítéséhez. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy 1-1 népszerű magyar előadó, aki más színpadnál "nem férne el", fel fog lépni az idénre kibővített nézőszámot befogadni képes Nagyszínpadon.

A teljesség igénye nélkül pár fontos név, akik biztosan a "main stage"-en lesznek láthatók: Madness, The Killers, Nine Inch Nails, Chemical Brothers, Faithless, Pink, The Good The Bad And The Queen, Sinéad O'Connor, The Hives, Juliette And The Licks, Mika, Mando Diado, Kaizers Orchestra, Babylon Circus.

Gerendai elmondása szerint az egyes műfaji színpadoknál lesznek majd megtalálhatók a hazai élvonalbeli bandák, a korábbi évekhez hasonlóan. A színpadok összetétele nem változik, lesz HammerWorld, Tálentum, Wan2, Világzenei, és még sok-sok egyéb óriás sátorba bújtatott műfaji "kis szigetek".

Megtudtuk, hogy a Sziget költségvetésében idén nincs állami támogatás. A felajánlott csekély pénzhez képesti kiszolgáltatott helyzet miatt jobbnak látták a szervezők a függetlenedést ilyen szempontból. Ez viszont némi anyagi "szigorral" jár. Emiatt vagy nem, de a Civil Sziget kapcsán például nem lesznek ingyen jegyek biztosítva, és drágulnak a hetijegy árak is:

A hazamenős (nem sátras) hetijegy ára:
elővételben: május 10-én éjfélig 25.000.-Ft, május 11-től 30.000.-Ft.

Az ottalvós (sátras) hetijegy ára:
elővételben: május 10-én éjfélig 30 000 Ft, május 11-től 37 500 Ft.

Apropó! Idén is lesz nulladik nap, 2007. augusztus 7-én, méghozzá az LGT fellépésével! Ez azért nem semmi kezdés!

A folytatásról meg később... ahogy szoktuk, rendszeresen beszámolunk.

Gab

2007. 03. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 03. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2007: Az első komolyabb info áradat! cikk képei
Sziget - Sziget 2007: Az első komolyabb info áradat!