Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/13

Take That - Listamustra 2007/13

Nagy-Britanniában komoly hagyománya van a saját korosztályukat megcélzó tinik alkotta lány- és fiúcsapatoknak, bár az utóbbi években a számuk alaposan megcsappant. A héten a brit albumlista csúcsát ismét elfoglaló Take That újbóli összeállását november óta kísérő sikerszéria elvileg új formációk tömeges megalakulását vetíti elő.

A gyakorlatban azonban ez nem fog bekövetkezni, mivel a mostani időszak nem kedvez a tinicsapatoknak. Várható viszont egy-két korábbi banda újjáalakulása, Gary Barlow-ék pályatársainak felbukkanása. A Take That a rajongóival együtt öregszik: a zenéjével korábban a tinédzsereket célozta meg, most a harmincas korosztályt. Napjaink két legnépszerűbb brit lánycsapata, a jelenleg közösen hódító Sugababes és a Girls Aloud sem elsősorban a tinikre épít, a rajongótáborukat főleg a huszonöt év felettiek alkotják.

Take That - Listamustra 2007/13

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. The Proclaimers Featuring Brian Potter & Andy Pipkin: (I’m Gonna Be) 500 Miles
2. Sugababes VS Girls Aloud: Walk This Way
3. Avril Lavigne: Girlfriend

Nagylemezek
1. Take That: Beautiful World
2. Ray Quinn: Ray Quinn
3. Kaiser Chiefs: Yours Truly, Angry Mob

Jótékonysági dalok diadala
A Take That tizedik brit listavezetője, a Shine két hétig uralta a kislemezek rangsorát. A négy fiútól a múlt héten nyolc lány: a háromtagú Sugababes és az öttagú Girls Aloud vette át a vezetést a Comic Relief nevű szervezet felkérésére rögzített Walk This Way című jótékonysági átdolgozásukkal. A felvétel eredetije az Aerosmith és a Run-D.M.C. előadásában ’86-ban a brit lista nyolcadik helyéig jutott. Egy hete a bronzérmes pozícióban debütált, a héten az élre került a szervezet kérésére felvett másik jótékonysági dal, az (I’m Gonna Be) 500 Miles – a The Proclaimers slágerét az eredeti előadókkal karöltve két komikus: Brian Potter (Peter Kay) és Andy Pipkin (Matt Lucas) adja elő. A szerzemény eredetije a duó ’88-as Sunshine On Leith című nagylemezén szerepel, és a brit listán a 11. hely volt a csúcspozíciója. Mindkét alkalmi csoportosulás fellépett az afrikai országokat segítő szervezet a BBC tévécsatorna által közvetített „Red Nose Day” nevű gáláján, ahol negyvenmillió font gyűlt össze. Visszatérve a lánycsapatokhoz, a már két alapító tagját is lecserélt Sugababest jelenleg Keisha Buchanan, Heidi Range és Amelle Berrabah alkotja. A trió 2000 szeptemberében debütált a zeneéletben, a Walk This Way már a 18. maxi CD-re kimásolt felvétele hazájában, ezek közül tizenhárom bekerült a brit lista tízes mezőnyébe is. A másik csapat, a Girls Aloud egy tévéműsor, a Popstars: The Rivals keretében alakult meg 2002 novemberében. Nadine Coyle, Sarah Harding, Nicola Roberts, Cheryl Tweedy és Kimberley Walsh eddig tizenöt dallal szerepelt a brit összesítésen, mindegyik bejutott a TOP 10-be.
A The X Factor című brit zenei tehetségkutató verseny tavalyi, harmadik szériájának győztese, Leona Lewis 2006 utolsó és 2007 első három hetében vezette a kislemezek hazai rangsorát az A Moment Like This című szerzeménnyel. Az elmúlt héten az albumlistára megérkezett az énekesnő mögött végzett két fiatalember: a második helyen zárt Ray Quinn lemeze az első, a bronzérmet megkaparintó Ben Mills korongja, a Picture Of You stílszerűen a harmadik pozícióba iratkozott fel. Az utóbbi a héten a 14. helyre esett vissza. (Új Szó)

Puha József

2007. 03. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 03. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 09. 11. 23:22
HÁT NEM SOK

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/13 cikk képei
Take That - Listamustra 2007/13Take That - Listamustra 2007/13