Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2007: újabb felhozatal!

Sziget - Sziget 2007: újabb felhozatal!

Tovább bővült a jubileumi Sziget felhozatala. A napokban vált biztossá, hogy augusztus 8-15 között a Nagyszínpad nemzetközi porondján fellép a Tool, a The Rakes és a '!!!', valamint élő koncertet ad Laurent Garnier francia DJ és zenekara.

A HammerWorld színpadon pedig ott lesz a Pleymo, az elmúlt évek egyik rock-húzóágazata, és egy örök túlélő, az 1982-ben alakult Napalm Death.

A fellépőkről:

Tool (USA)
Kevés olyan rockzenekar van széles e világon, amelyik hitelesen tudja az art-rock fogalmát még ma is tartalommal megtölteni. Művészi mondanivaló, tehetség, kiváló zeneszerzői képesség, lehengerlő előadás: nem véletlen, hogy az amerikai Tool minden koncertje világszenzáció, melyre igen nehéz jegyet szerezni, és amelyet évekkel később is emleget a koncertre látogató. A kilencvenes évek első felében feltűnt zenekar sokdimenziós-többrétegű, azonnal felismerhető muzsikájával sokkolta a poszt-grunge-korszak rocktáborát, amelybe ugyanúgy belefért a Jane's Addiction zaklatottsága, mint a thrash, a prog-rock, Peter Gabriel világa vagy az indián sámánének. Az Undertow, az AEnima, majd az öt év szünet után kiadott Lateralus és a tavalyi 10000 Days - megjelenés hetében 564,000 példány kelt el belőle csak az USA-ban! - rocktörténeti mérföldkőnek számít mind a rajongók, mind a kritikusok körében.

The Rakes (UK)
A londoni Rakes az elmúlt évek burjánzó és izgalmas brit gitárzenei hullámának egyik legjobb és legnépszerűbb zenekara. A négytagú együttes bemutatkozó albuma, a '80-as évek elejének táncos és karcos new wave- és poszt-punk zenéjét felidéző és újrahasznosító Capture/Release a 2005-ös év egyik legkellemesebb meglepetése és legnagyobb brit lemezsikere volt, melynek hasonlóan élvezetes folytatása az idén megjelent Ten New Messages. És hogy mit mondunk majd a Rakes-koncert másnapján? Idézzük majd az új album első kislemez-slágerét: We Danced Together.

!!! (USA)
Egy zenekar, amelynek nevével elsőre senki sem birkózik meg. A különös név - ejtsd: Csikk, csikk, csikk, vagy olvasd angolul: Chk, chk, chk - az Egyesült Államok egyik legüdítőbb zenéjét játszó tánczenekarát rejti, mely bár a kilencvenes évek közepén alakult és már 2000-ben debütált lemezzel, az utóbbi pár évben került az undergroundból reflektorfénybe. A nyolctagú zenekar leginkább a new wave aranykorát idézi, amikor a karcos-zajos, töredezett ritmusú új hullám keveredett a funkkal, lásd a Public Image Limited, a Pop Group, a Happy Mondays vagy a Gang Of Four munkásságát, de rokonítható olyan mostani sikerzenekarok felvételeivel, mint például a Rapture. A "!!!" legújabb, rádión, klipen innen, táncparketten túl is igen jól fogadott lemeze a napokban jelent meg Myth Takes címmel.

Laurent Garnier (F)
Minden szempontból különleges a francia techno DJ fellépése a Sziget Nagyszínpadán: neve már évtizedeket fog össze az elektronikus zene történetében a "madchesteri" kezdetektől - ahol olyan zenekarokra volt hatással, mint a Happy Mondays vagy a Stone Roses - az F Communication nevű lemezkiadóján át egészen a máig - a francia kapcsolat él. Laurent Garnier idei legújabb dobása során egy egész zenekart invitál magával a színpadra.

Pleymo (F)
A Pleymo az elmúlt évek egyik rock-húzóágazata, a nu-metal francia kirendeltségének fontos reprezentánsa. A hattagú, odalépős párizsi zenekar 1998-ban jelentette meg első nagylemezét, melyet az elmúlt években összesen öt stúdióalbum - a 2002-es lemezanyag angol és francia nyelvű ikeralbumokkal - és egy koncertlemez követett. Tőlük megtudhatjuk hogyan hangzik a rap és a metál fúziója francia nyelven...

Napalm Death (UK)
Egy örök túlélő az 1982-ben alakult, eredetileg ipswich-i illetőségű zenekar, mely nélkül elképzelhetetlen a metal megújulása a nyolcvanas években. Ők azok, akik tökélyre fejlesztették a brutális sebességet, az extrém metalt, a grindcore-t úgy, hogy a mai napig nem váltak önmaguk paródiájává. Bizonyság erre legújabb, 2006-os Smear Campaign című lemezük.

További infok folyamatosan...

Gab

2007. 04. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 04. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2007: újabb felhozatal! cikk képei
Sziget - Sziget 2007: újabb felhozatal!