Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/14

Modest Mouse - Listamustra 2007/14

Az Egyesült Államok múlt heti és mostani albumlistájának dobogósai láttán bizonyára sokan azt gondolják, hogy a zenei élet elhúzott mellettük, s ők jócskán lemaradtak. A valóságban azonban létezik a történtekre észszerű magyarázat. Egy hete a környékünkön (eddig) teljesen ismeretlen fiatalemberek debütáltak az első három helyen.

A héten egy nálunk úgyszintén ismeretlen rockzenekar nyitott az élen, a harmadik pozícióba pedig a tavalyi American Idol bronzérmese érkezett meg. Közéjük a dupla kakukktojás, az egyetlen hölgy, a mifelénk is kedvelt brit Joss Stone ékelődött be.

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Akon: Don’t Matter
2. Fergie Featuring Ludacris: Glamorous
3. Beyoncé & Shakira: Beautiful Liar

Modest Mouse - Listamustra 2007/14

Nagylemezek
1. Modest Mouse: We Were Dead Before The Ship Even Sank
2. Joss Stone: Introducing Joss Stone
3. Elliott Yamin: Elliott Yamin

Kislemezeknél rekord, albumoknál férfiuralom
Akon ismét csúcsra ért. A rappet r&b-vel ötvöző szenegáli származású előadó második, Konvicted című nagylemezéről másodikként kiadott Snoop Dogg-gal közösen rögzített I Wanna Love You tavaly decemberben két hétig vezette a Billboard magazin kislemezlistáját. A Don’t Matter című új listavezető dalával Fergie és Ludacris kéthetes trónolásának vetett véget. Akon örömébe kis üröm is vegyült, az Eminemmel felállított rekordja ugyanis a héten megdőlt. A két rapper tavaly ősszel a Smack That című slágerrel 88 helyezést javított, a 95. pozíciójukat a hetedikre cserélték fel, s ezzel a lista történetének legnagyobb előrelépését produkálták. A duó rekordját egy másik duó, Beyoncé és Shakira adta át a múltnak. Közös, Beautiful Liar című felvételükkel 91 helyezést száguldottak előre, a 94. helyről a bronzérmes pozícióba léptek elő, így mostantól ők a csúcstartók.
Az elmúlt héten az albumlista élére iratkozott fel a soullal fűszerezett r&b-t játszó philadelphiai Musiq Soulchild nevű énekes a negyedik, Luvanmusiq című nagylemezével. A dobogó második fokán Lloyd debütált (nem azonos Lloyd Banksszel!) a Street Love című második korongjával. A fiatalember korábban egy tinik alkotta rajzfilmzenéket éneklő csapat tagja volt. A harmadik helyre Rich Boy rapper érkezett meg a bemutatkozó, nevét viselő albumával. A héten a dobogón megint új belépők találhatók. A legtöbb hanghordozót a Modest Mouse értékesítette. A washingtoni rockzenekar 1993-ban alakult meg, az előző 2004-es Good News For People Who Love Bad News című lemezével sikerült kitörnie, és népesebb rajongótábort verbuválnia főként a Float On című slágernek köszönhetően. A közelmúltban az együttes tagja lett a legendás The Smits gitárosa, Johnny Marr. Az eladási összesítés második helyén a brit Joss Stone nyitott a harmadik albumával. Az énekesnő első lemeze, a 2003-as The Soul Sessions az USA-ban a 39. helyig jutott, elérte az aranystátuszt. A folytatás, a 2004-es Mind Body & Soul csúcspozíciója a 11. hely volt, platina lett. A bronzérmes pozícióban az American Idol című tehetségkutató verseny tavalyi, ötödik szériájának harmadik helyezettje, Elliott Yamin első korongja debütált. Az énekes fél fülére szinte teljesen süket, és cukorbeteg. (Új Szó)

Puha József

2007. 04. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 04. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Baba 2015. 07. 18. 8:39
)))Baba

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/14 cikk képei
Modest Mouse - Listamustra 2007/14Modest Mouse - Listamustra 2007/14