Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

The Disco Boys: egy pop/dance siker Németországból

The Disco Boys - The Disco Boys: egy pop/dance siker Németországból

Ha a név alapján valaki egy újabb ugri-bugri fiúcsapatra asszociál, gyorsan felejtse el. A műfaj persze könnyed dance zene, de hát ugye, manapság ezzel (is) meg lehet célozni a pénztárcákat. De nézzük mi fán terem a The Disco Boys.

A két német DJ, Raphael és Gordon, 1995-ben a Scooter „Hyper Hyper” című kislemezének bearanyozódásakor jutott arra a megállapításra, hogy ők is tudnának ilyesmit produkálni. A vélekedést tett követte: eldöntötték, hogy felveszik a The Disco Boys nevet. Néhány héttel később pedig egy kis hamburgi klubban (Prinzenbar) megtartották az első Disco Fever bulijukat. A Hamburger Morgenpost nevű helyi lapban elhelyezett hirdetésnek bizonyosan komoly szerepe volt abban, hogy a buli teltházasra sikeredett. Ezután persze nagyobb helyszínekre vitték el a Disco Fever-t, a két lemezkoptató pedig New Yorkba repked eredeti disco kislemezeket vásárolni. A következő években a Disco Fever jószerivel minden jelentősebb német nagyvárosban megrendezésre kerül és közben a Discodrome nevet veszi fel. Elérik, hogy sorok kígyóznak a bejáratnál és a két német fiatalember valósággal sztárrá válik. 1999-ben pedig - amikor már Ibizában is játszanak - megjelenik első saját produktumuk, a Prince-féle 1999 remixe - Benny Braun producer segédletével. 2001-ben jelenik meg a The Disco Boys - Volume 1. nevű anyag, illetve The Disco Boys feat. RB néven a Born To Be Alive kislemez. (Az RB rövidítés Roberto Blanco énekesre utal.) A kislemezt tévéfellépések követik és vélhetően ennek is köszönhető a listasiker. 2002-ben már jön a The Disco Boys - Volume 2. ,illetve egyik remixük (Knock On Wood) klubsikere. Ugyanebben az évben járnak ismét Ibizában és alapítják meg saját partiszervező ügynökségüket, a Discobookings-ot. 2003-ban kiadót váltanak (a Kontorhoz kerülnek) és megjelenik a The Disco Boys - Volume 3, illetve a We Came To Dance c. kislemez. 2004-ben piacra dobják a Volume 3-at, illetve a Here On My Own single-t. 2005-ben jelenik meg legsikeresebb produktumuk: a Manfred Mann’s Earth Band dalának diszkósított változata (For You) hat héten át vezeti a hivatalos német diszkólistát. Felkerül az eladási listára is és a mai napig több mint százezer fizetett letöltést produkál! És még mindig vásárolják a legális
letöltők! A számhoz készült videót már több tízezer alkalommal nézték meg a YouTube-on. 2006-ban pedig újabb piacokat céloznak meg: Thaiföldöt, Csehországot és Magyarországot.

LA

2007. 04. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2007. 04. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
mama 2015. 07. 23. 8:58
Szuper))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

The Disco Boys: egy pop/dance siker Németországból cikk képei
The Disco Boys - The Disco Boys: egy pop/dance siker Németországból