Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Elhunyt a Kiss gitárosa

Kiss - Elhunyt a Kiss gitárosa

Múlt csütörtökön 51 éves korában agyvérzés következtében elhunyt a Kiss néhai gitárosa, Mark. St. John. Mark a banda harmadik gitárosa volt, 1984-ben Vinnie Vincent helyét vette át egy rövid időre.

A Billboard.com információi szerint múlt csütörtökön élete 51. évében agyvérzés következtében elhunyt a Kiss gitáros, Mark St. John, polgári nevén Mark Leslie Norton. Mark a Kiss harmadik gitárosa volt, Vinnie Vincent helyét váltotta 1984 márciusában, de csak évvégéig bírta ki a csapatban, decemberben már megérkezett az utódja, Bruce Kulick. Mark St. John leginkább stúdiózenészként és gitártanárként vált ismertté, alkati okokból és egy súlyos izületi betegségből kifolyólag inkább a stúdióban tevékenykedett, a Kiss szempontjából is leginkább a lemezkészítés során mutathatta meg gitártudását. A Kiss maszk nélküli korszakának egyik legerősebb korongján, az Animalize-on működött közre, de már a turnén nem tudott ott lenni, mivel pont a próbaidőszak alatt diagnosztizálták nála a Reiter szindrómát, ami miatt folymatosan duzzadtak a végtagjai. Összesen három Kiss koncerten lépett fel, és egy videóklipjükben, a "Heaven's on Fire" –ban szerepelt. Közös munkakapcsolatuk 1984. decemberében ért végett, ekkor hozta meg a végleges döntést a zenekar, hogy a helyettes gitárost, Bruce Kulickot veszik fel a helyére. Utána számos más bandában gitározott, öccsével Michael-lel basszusgitáron, valamint a Black Sabbath egykori énekesével, David Donato-val közösen megalapították a White Tiger nevű bandát, de ez is elég tiszavirág életű projectnek számított. 2003-ban egy instrumentális lemezt hozott össze Magic Bullet Theory címmel, amire talán a zenész szakma is jobban odafigyelt.

Kiss - Elhunyt a Kiss gitárosa

A Kiss történetében hasonlóan tragikus hirtelenséggel és szintén agyvérzés következtében veszítették el egykori dobosukat is, Eric Carrt, aki pont aznap – 1991. nov. 24-én - hunyt el, mint Freddie Mercury, a Queen frontembere.

2007. 04. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 04. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Detty 2017. 03. 30. 15:59
Eric Carr rákban halt meg. Utána kell járni a zenekar történetének nem pedig hülyeségeket írkálni.....És annyi más hibát is találtam igazán bosszantó...
VENDÉG 2017. 03. 31. 8:16
Nagyon sajnálom!:)
VENDÉG 2017. 03. 31. 8:16
:))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Elhunyt a Kiss gitárosa cikk képei
Kiss - Elhunyt a Kiss gitárosaKiss - Elhunyt a Kiss gitárosa