Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Amerikai digitális toplista: Gwen Stefani az élen

Gwen Stefani - Amerikai digitális toplista: Gwen Stefani az élen

Gwen Stefani "Sweet Escape" című nótája visszaküzdötte magát az amerikai Billboard magazin digitális eladási listájának élére. A felvétel ezt a teljesítményt az aktuális hétre eső 140 ezer fizetett letöltésnek köszönheti.

Gwen Stefani "Sweet Escape" című nótája visszaküzdötte magát az amerikai Billboard magazin digitális eladási listájának élére. A felvétel ezt a teljesítményt az aktuális hétre eső 140 ezer fizetett letöltésnek köszönheti. A "Sweet Escape" összesített letöltési száma 1,1 millió, ami szép teljesítmény, de ma már nem számít kiemelkedőnek az USA-ban.
Justin Timberlake "Sexyback"-je például több mint 2 millió fizetett letöltéssel dicsekedhet és jól jelzi az új trendet, vagyis a CD-lemezek fokozatos térvesztését a legális letöltésekkel szemben. Beyonce "Beautiful Liar/Bello Embustero" című felvétele a múltkori csúcspozíciót cserélte fel a 6. helyezéssel, miután az aktuális héten "csak" 110 ezer digitális példányban vásárolták meg az amerikai zenerajongók. A második helyről csúszott a harmadikra Fergie. "Glamorous" című újdonsága 121 ezer letöltéssel szerezte meg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát. Akon szintén egyet csúszott vissza a "Don't Matter"-rel, így lett negyedik. A New York-i rapper Mims szintén volt első a letöltési listán, de a "This Is Why I'm Hot" nemcsak ezen a charton tarolt: valós zenei csengőhangként néhány hét leforgása alatt több mint 450 ezer példányban értékesítették Amerikaszerte. A digitális toplista második helyére Avril Lavigne kapaszkodott fel. A kanadai leányzó "Girlfriend" című nótájából az aktuális héten 124 ezer letöltést adtak el, összesen pedig 541 ezret. A letöltési lista legmagasabb új belépője Tim McGraw, az USA jellenleg legnépszerűbb country sztárja. A "Last Dollar" című nóta 56 ezer letöltéssel került egyből a 9. helyre.
A statisztikákat kedvelőknek pedig egy két érdekes info. Az aktuális héten a top 50-ben szereplő felvételek összesített letöltési száma megközelítőleg 2,2 millió volt. Ez bizony komoly mennyiség, hiszen például a 90-es években összesen annyi kislemezt adtak el Amerikaszerte - az átlagosnál jobb héten! Ráadásul a legfrisebb adatok szerint Amerikában hetente átlagosan mintegy 23 millió(!) fizetett zeneszám-letöltést regisztrálnak (ebben nincsenek benne a digitális album-eladások!). Tehát a legális letöltések aranykora láthatólag beköszöntött.

LA

2007. 04. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2007. 04. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
nuni 2007. 04. 16. 19:14
helyes hogy ő az első
marcsi 2007. 04. 27. 11:32
Kedevencem a Sweet Escape!!!!
Vendég 2010. 01. 26. 17:18
Nem tudom hallgatni a roxy-t :@

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Amerikai digitális toplista: Gwen Stefani az élen cikk képei
Gwen Stefani - Amerikai digitális toplista: Gwen Stefani az élen