Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/16

Hilary Duff - Listamustra 2007/16

A texasi Hilary Duff 2003 augusztusában jelentette meg az első albumát, miután gyermekszínészként nagy népszerűségre tett szert az amerikai tizenévesek körében. Az USA-ban az elmúlt években ő töltötte be leginkább a Britney Spears által hagyott űrt, saját divatkollekciója is van.

2005 augusztusában a pofátlanság tetőfokaként két stúdiólemez után (!) kiadta slágereinek válogatását négy új dallal kiegészítve. Hilary szeptember 28-án már húszéves lesz, ebből kifolyólag a Dignity című elektropopra épülő harmadik stúdióalbumával megpróbál kitörni a tinikedvenc kategóriából, és dívává előlépni. A tarolás egyelőre várat magára, a korong Nagy-Britanniában a 25. helyre iratkozott fel, az USA-ban, ahol a lista csúcsára várták, a harmadik pozícióban debütált. Hilary csillaga a mozivásznon egyre fényesebb, de zeneileg mégis nehéz dió lesz a tizennyolc év felettiek meghódítása.

Hilary Duff - Listamustra 2007/16

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Timbaland Featuring Nelly Furtado & Justin Timberlake: Give It To Me
2. Akon: Don’t Matter
3. Gwen Stefani Featuring Akon: The Sweet Escape

Nagylemezek
1. Various Artists: Now That’s What I Call Music! 24
2. Tim McGraw: Let It Go
3. Hilary Duff: Dignity

Világsiker világsztárokkal
Timbaland napjaink egyik legkeresettebb amerikai dalszerző-producere. Előadóként eddig kevésbé állt helyt, pedig folyamatosan próbálkozott. Rapper- és producertársával, Magoo-val három nagylemezt jelentetett meg, szólóban a mostani, a Timbaland Presents Shock Value című a második, az elsőt még 1998 novemberében adta ki. Hősünk valószínűleg ráunt a mérsékelt sikerekre, előadóként is a legnépszerűbbek közé vágyik, és a célnak megfelelően az új albumára számos sztárt hívott meg. Részben a különböző stílusokból érkező közreműködőnek köszönhetően (például Dr. Dre, Elton John, a Fall Out Boy, a The Hives) eklektikus korong született. Az első kislemezdalt, a Give It To Me címűt két legutóbbi pártfogoltjával: Nelly Furtadóval és Justin Timberlake-kel rögzítette. A felvétel a héten Nagy-Britanniában és az USA-ban egyaránt a kislemezek összesítésének élére ugrott – a Billboard magazin listáján a 42. helyről lépett fel a csúcsra, véget vetve ezzel Akon kéthetes trónolásának.
Az albumok rangsorában a múlt heti első és második helyezett helyet cserélt. Most az amerikai zenepiac legvásároltabb válogatása, az aktuális slágereket csokorba gyűjtő Now! 24. része vezet, és Tim McGraw countrysztár kilencedik stúdiólemeze az ezüstérmes. A TOP 10-ben öt új album debütált: a harmadikon Hilary Duff, a negyediken a country egyik vezető énekesnője, Martina McBride, az ötödiken Timbaland, a nyolcadikon a texasi rapper, Paul Wall, a tizediken pedig a bluegrass stílusban utazó (countryt bluesszal, dzsesszel és folkkal ötvöző) Alison Krauss újdonsága nyitott.

Németország
Kislemezek
1. DJ Ötzi & Nik P.: Ein Stern (... der deinen Namen trägt)
2. Nelly Furtado: Say It Right
3. Avril Lavigne: Girlfriend

Nagylemezek
1. Herbert Grönemeyer: 12
2. Nelly Furtado: Loose
3. Beatsteaks: Limbo Messiah

Német anyanyelvű sztárok diadala
A kislemezek összesítésének csúcsa hetedik hete változatlan, az osztrák DJ Ötzi és Nik P. közös dala vezet.
Az albumlista élén ötödik hete Herbert Grönemeyer korongja tanyázik. Az 1956. április 12-én született, a filmiparban is szép sikereket elért énekes évek, évtizedek óta Németország egyik legkedveltebb előadója, miközben a német nyelvterületen kívül ismeretlen, pedig anyanyelve mellett angolul is megpróbálkozott az énekléssel. Az 1984-es lemeze, a 4630 Bochum a hazai zenetörténet legkelendőbb német nyelvű albuma. Tavaly a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA hivatalos himnuszát, a Zeit, dass sich was dreht címűt énekelte Amadou és Mariam társaságában. Nelly Furtado mögé a dobogó harmadik fokára a Beatsteaks nevű berlini punkzenekar iratkozott fel az ötödik korongjával. További három újdonság található a tízes mezőnyben: a negyedikre Andrea Berg slágerválogatása, a hatodikra Sarah Connor, a nyolcadikra Joe Cocker új nagylemeze érkezett meg. (Új Szó)

Puha József

2007. 04. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 04. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/16 cikk képei
Hilary Duff - Listamustra 2007/16Hilary Duff - Listamustra 2007/16