Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Victor Bailey: Budapesten lép fel!

Victor Bailey Group - Victor Bailey: Budapesten lép fel!

Victor Bailey és zenekara az A38 hajón játszik 2007. április 29-én, vasárnap! A fúziós zene világában a ma élők közül három basszusgitárost emelnek ki a szakértők: Victor Bailey, Marcus Miller, Stanley Clarke. A saját együttesével Victor félelmetes sikerrel turnézik a világ számos helyén.

Zenéjét leginkább post-funk-jazzesnek tartják, de minden esetben egy inspiráló, funky, rendkívüli mámor!
Victor Bailey fiatal éveit Philadelphiában töltötte és állandóan Bach partiturákkal a hóna alatt jártkelt. Csellózott, Bach volt a mindene. Berkley Jazz Tanszéken diplomát szerezve Sonny Rollins majd Lenny White együttesében játszhatott.

Saját generációjának jazz társadalma hamar felfedezte és Kenny Kirkland, Mike Stern, Dennis Chambers, Omar Hakim zenekarainak ritmus szekciójában játszhatott. Nagy áttörést Omar Hakim hozta el számára. Jaco Pastorius után beajánlotta őt a WeatherReport-ba. Pastoriust helyettesíteni nem lehetett, de világhírű lett, ugyanis Joe Zawinul választottját a Weather Report kedvelői elfogadták. A 90-es években Madonnát kisérte, majd 1997-ben visszatért mentorához Joe Zawinulhoz a Zawinul Syndicate-be.

1960-ban látta meg a napvilágot, zenész család sarjaként. Születése óta házukat a zene töltötte be, énekesekkel, zenészekkel, akik nap mint nap jöttek-mentek. 7 évesen már a zongora előtt ült, és magától játszott, 10 évesen kapta első dobszerelését, s ahogy mögé ült, már játszott is, még maga sem tudja, hogyan tette. Egy héttel ezután csatlakozott első zenekarához, akikkel, 3 héttel később már koncertezett. Sorsdöntő fordulat volt az életében, amikor egy véletlen során a dobok mögül a basszusgitárra váltott. Soha nem játszott előtte ezen a hangszeren, mégis értette. Tudta, hogy ez a hangszer az övé, és többet nem dobolt. Karrierje gyorsan ívelt felfelé, rengeteg fellépésen volt már túl, mire a Berklee zenei egyetemen tanult, ahonnan másod évesként New Yorkba került.

Egy év leforgása alatt 50 lemezen szerepelt. Azóta több ezer lemezszereplés áll mögötte és kétség sem férhet hozzá, hogy VICTOR BAILEY napjaink egyik legjobb basszusgitárosa. Ő nem csupán játszik a hangszerén, hanem más zenészeknek, együtteseknek rendez, illetve komponál dalokat. Vasárnap Budapesten is meghallgathatja, nézheti játékát a nagyérdemű!

Gab

2007. 04. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 04. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Victor Bailey: Budapesten lép fel! cikk képei
Victor Bailey Group - Victor Bailey: Budapesten lép fel!