Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Júliusban visszatér a Smashing Pumpkins

Smashing Pumpkins - Júliusban visszatér a Smashing Pumpkins

Hét év kihagyás után új albummal jelentkezik a Smashing Pumpkins. A Zeitgeist címre hallgató anyag július 7-én kerül a lemezboltok polcaira, melynek tracklistáját a napokban hozták nyilvánosságra.

Utoljára 2000-ben adott ki albumot a Smashing Pumpkins csapata, majd még ugyanebben az évben bejelentette a banda feloszlását. A frontember Billy Corgan és Jimmy Chamberlain ezek után a Zwan nevű bandában egyesítette erejét, bár a project elég kérészéletűnek bizonyult, hiába kapott pozitív kritikát mindenhol a „Mary Star of The Sea” címet viselő első és egyetlen lemezük, a csapat mégsem folytatta tovább. Jimmy létrehozott egy rock-jazz fúziós bandát, míg Billy Corgan szólóban próbálkozott. Aztán 2005. júniusában mindenkit meglepett Billy mikor is új lemeze kapcsán vásárolt egy oldalas Chicago Tribune-beli hirdetésében a Smashing Pumpkins újraélesztéséről nyilatkozott. A csapat 2006-ban tette hivatalossá újrakezdését, és egyben azt a hírt is, hogy stúdióba vonultak és új lemezen dolgoznak.

Smashing Pumpkins - Júliusban visszatér a Smashing Pumpkins

A végeredmény idén július első napjaiban lát napvilágot Zeitgeist címmel, melynek tracklistáját most hozták nyilvánosságra, bár még az első kislemez kiválasztásával bajban vannak. Amit ígérnek: lesz rajta eredeti grunge a nyitódalban, a „Doomsday Clock „–ban vagy a „Tarantula”, az „Orchid” és a „7 Shades of Black” című felvételekben. De lesz szintipop a „For God and Country”-ban, vagy orgona és vibrafon a „Never Lost”-ban.

A lemez megjelenésével egyidőben a csapat turnéra indul: hat és fél évvel utolsó közös koncertjük után május 22-én a párizsi Grand Rex Theatre-ben áll színpadra a Smashing Pumpkins, ezt követően pedig számos európai fesztiválon tiszteletüket teszik június közepéig, majd júliustól Amerikában folytatják a koncertezést. Többek között a Smashing Pumpkinst is fellépők között találjuk majd az Al Gore kezdeményezésére indított Live Earth koncertjén New Jersey-ben.

fkriszta

2007. 04. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 04. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Júliusban visszatér a Smashing Pumpkins cikk képei
Smashing Pumpkins - Júliusban visszatér a Smashing PumpkinsSmashing Pumpkins - Júliusban visszatér a Smashing Pumpkins