Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/18

Pink - Listamustra 2007/18

Visszatért az Egyesült Államok albumeladási listájának ötvenes mezőnyébe P!nk negyedik, tavaly áprilisban megjelent I’m Not Dead című korongja. A kislemezlistán a kilencedik helyre előlépett U + Ur Hand című dalnak köszönhetően nőt meg iránta a kereslet.

A pennsylvaniai énekesnő bizonyára nagyon örül ennek, hazájában ugyanis az utóbbi két albumával eddig nem tudott jelentősebb eladást produkálni, 2003 óta a sikereit leginkább Európában aratja. Pályafutásának legkelendőbb lemezéből, a 2001-es M!ssundaztood címűből 5,3 milliót adtak el az USA-ban, a következő, a 2003-as Try This címűből odaát már csak 720 ezret értékesítettek. A tavalyi albumából odahaza eddig 700 ezret adtak el, de várható, hogy túlszárnyalja az előző sikerét, ahogy az összeladás terén már túl is szárnyalta – a Try This címűből hárommillió fogyott, az I’m Not Dead címűből eddig 4,5 millió.

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Avril Lavigne: Girlfriend
2. Timbaland Featuring Nelly Furtado & Justin Timberlake: Give It To Me
3. Akon: Don’t Matter

Pink - Listamustra 2007/18

Nagylemezek
1. Avril Lavigne: The Best Damn Thing
2. Nine Inch Nails: Year Zero
3. Various Artists: Now That’s What I Call Music! 24

Avril dupla győzelme
Akon az USA-ban napjaink első számú hiphop előadója. Második albuma, a tavaly novemberben kiadott Konvicted már dupla platina, a róla kimásolt dalok: a Smack That a második helyig jutott, az I Wanna Love You és a Don’t Matter pedig két-két hétig vezették a Billboard magazin kislemezlistáját. A rapper közreműködőként is népszerű, hallhatjuk Gwen Stefani aktuális slágerében, a The Sweet Escape címűben, és a héten a hetedik helyre lépett elő a Bone Thugs-N-Harmony vele rögzített felvétele, az I Tried című. Akon említett dala, a Don’t Matter után két hétre Timbaland slágere, a Nelly Furtado és Justin Timberlake közreműködésével készült Give It To Me vette át a vezetést. Az alkalmi triót a héten Avril Lavigne szorította vissza – a Girlfriend az első amerikai listavezető felvétele. A kanadai énekesnő harmadik stúdióalbuma – a várakozásnak megfelelően – az első helyre iratkozott fel. Az előző, a 2004-es Under My Skin címűből világszerte nyolcmilliót értékesítettek, az elsőből, a 2002-es Let Go címűből ennek duplája, 16 millió kelt el. Az új korong április közepén került a boltokba, és az eladási példányszáma máris a kétmillióhoz közelít. A Girlfriend egyébként a második kislemezdal róla, az első, a Keep Holding On az Eragon című film betétdalaként a 17. helyig jutott az USA-ban. Az albumlista ezüstérmes pozíciójában az indusztriális rockzene vezető együttese, az 1988 óta működő, Trent Reznor énekes vezette Nine Inch Nails hatodik stúdiólemeze nyitott. A zenészek elmondása szerint az album egy új, totalitárius világrend felemelkedését felölelő rémisztő vízió kísérőzenéje. Az összesítés negyedik helyére Bucky Covington saját nevét viselő első lemeze iratkozott fel. Az 1977. november 8-án született countryzenész az American Idol tavalyi szériájának nyolcadik helyezettje. Az albuma és magas debütálása meglepő, mivel a tehetségkutató verseny dobogósain kívül a többieket az amerikai zeneipar ignorálja. Kivétel volt ez alól a tavalyi széria negyedik helyén végzett Chris Daughtry – a Daughtry nevű zenekarával kiadott lemeze 22. hete szerepel az amerikai eladási lista élmezőnyében, és valószínűleg részben Chrisék sikere nyitotta meg az utat Bucky előtt. (Új Szó)

Puha József

2007. 05. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 05. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/18 cikk képei
Pink - Listamustra 2007/18Pink - Listamustra 2007/18