Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bikini: 25 éves évfordulóra új korong

Bikini - Bikini: 25 éves évfordulóra új korong

Az idén huszonöt éves Bikini együttes a jubileumra elkészítette története legjobb albumát! A zenekar tagjai életük legkiválóbb formájában muzsikálva adják elő a tizenkét, a Bikini hagyományait egyszerre folytató és megújító dalt.

Az Őrzöm a lángot című album zenéjét Németh Alajos és Lukács Peta írta, a dalszövegeket D. Nagy Lajos, Nagy Feró (Beatrice), Katona László (Akela), Trunkos András (Rolls Frakció), valamint Bródy János jegyzi. Az Illés és a Fonográf legendás alakja új szereplő a Bikini-sztoriban – ez a találkozás új minőséget hozott létre.

A lemez dalai – a Bikinire jellemző módon – egyszerre szórakoztatják és gondolkodtatják el a hallgatót. Mindezt modern megszólalással teszik, az alkalmazott XXI. századi zenei elemek tökéletesen illeszkednek a zenekar jellegzetes harmóniavilágába. A káprázatos hangszerszólókat pedig nem csak a vájt fülűek élvezhetik, Lukács Peta gitár-, Makovics Dénes szaxofon- és a vendég Frankie Látó hegedűjátéka bárkit képes elvarázsolni.

Bikini - Bikini: 25 éves évfordulóra új korong

„Az új lemezt eredetileg tavaly akartuk kiadni. De nem készültünk el vele. Pontosabban nem érett meg az anyag. Zenét, szöveget sokan tudnak írni, de olyan dalt szerezni, ami megérinti az emberek lelkét, ami maradandó művé válhat, nem egyszerű létrehozni. Kívülről úgy tűnhet, hogy azzal a rutinnal és tapasztalattal, amivel a Bikini tagjai rendelkeznek, könnyedén össze lehet hozni egy lemezt, ám ez távolról sincs így. Az igények évről-évre nőnek, s itt nem kizárólag a közönség igényeire gondolok, sokkal inkább a sajátjainkra.
Ami a közönséget illeti, talán már a harmadik generáció nő fel a Bikini zenéjén. Mindig igyekeztünk haladni a korral, hogy az ifjabbakat is meg tudjuk szólítani. De ahhoz, hogy a fiatalok meghallják az apák kiáltásait, az ő nyelvükön kell szólni hozzájuk. Ezért is kerülnek modern zenei elemek a dalainkba. Ezt persze nem a kényszer szülte, mi magunk is élvezzük, hogy új és csodálatos dolgokat fedezünk fel a zenében. Mindig előre kell menni. Szükség van a fejlődésre, máskülönben csak a nosztalgia marad. Az pedig nagyon kevés.” – nyilatkozta Németh Alajos.

A Bikini együttes huszonötödik évében is rendületlenül turnézik, őszig több mint száz koncertet ad az ország szinte minden pontján. A műsorban a régi slágerek mellett öt új dal hallható az Őrzöm a lángot című albumról. A lemezbemutató, s egyben jubileumi koncertre December ötödikén, a Budapest Kongresszusi Központban kerül sor.

Jónap Tamás

2007. 05. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 05. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
SolidSnake 2007. 05. 08. 16:47
Jó kis cikk. Nyilván nem véletlenül ez a Bikini hivatalos sajtóanyaga. Pénzt is kaptál érte, Jónap Tamás, vagy csak jól esett aláírni a nevedet?
niki 2007. 05. 20. 22:10
Szia Tamás.Szerintem jó a cikk.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bikini: 25 éves évfordulóra új korong cikk képei
Bikini - Bikini: 25 éves évfordulóra új korongBikini - Bikini: 25 éves évfordulóra új korong