Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

New Order: itt a vége?

New Order - New Order: itt a vége?

A New Orderről lehet, hogy hamarosan már csak múlt időben beszélhetünk. A zenekar basszusgitárosa, Peter Hook egy rádiós interjúban jelentette ki, hogy már nem dolgozik együtt az együttes tagjaival. Ezúttal nem ideiglenes szünetről van szó, hanem a banda feloszlásáról.

A napokban a brit XFM rádió csípte el egy rövid telefonos interjúra a New Order basszusgitárosát, Peter Hook-ot. A beszélgetés eredetileg a Satellite Party zenekarról szólt volna, melyben most Peter is közreműködik, de nem kerülhette el a New Ordert érintő kérdéseket sem. A riporter kérdésére, miszerint ezzel véget is ér a New Order, Peter megdöbbentő választ adott: „Én és Bernard (Sumner) már nem dolgozunk együtt.” – erősítette meg a hírt Peter Hook.
Sőt állítólag a kiszivárgott pletykák hatására kapta a mostani megkeresést is a Satellite Party basszusgitárosi posztjára.

New Order - New Order: itt a vége?

A New Order történetében azért máskor is voltak rövidebb-hosszabb ideig tartó szünetek, többek között a frontember, Bernard Sumner is belefogott annak idején egy másik zenei projectbe, az Electronic-ba, mely főleg a ’90-es években volt igazán aktív. De ezek a leállások nem veszélyeztették a New Order jövőjét. Hook szerint most teljesen más a szituáció, a döntése bizony végleges, még ha elsőre sokan nem fognak neki hinni.

Pár napon belül viszont nem kerülhetik el egymást a New Orderes zenésztársak: a Cannes-i Filmfesztiválon mutatják be ugyanis régi bandájuk, a Joy Division és a zenekar öngyilkosságban elhunyt énekesének, Ian Curtis életéről szóló filmet, a Control-t. A film egyébként Ian özvegye, Deborah visszaemlékező könyve alapján készült az ismert fotográfus, Anton Corbijn rendezésében.

fkriszta

2007. 05. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 05. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

New Order: itt a vége? cikk képei
New Order - New Order: itt a vége?New Order - New Order: itt a vége?