Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kilencedik lett Helsinkiben Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdolna - Kilencedik lett Helsinkiben Rúzsa Magdi

A 9. helyen zárta az 52. Eurovíziós dalverseny döntőjét Rúzsa Magdi. A szép eredménynek köszönhetően jövőre Magyarországot automatikusan a döntőbe juttatta.

Unsubstantial Blues

Rúzsa Magdi Aprócska Blues című saját dalának angol verziójával a 9. helyet szerezte meg a Helsinkiben megrendezésre került 52. Eurovíziós Dalfesztiválon. A dobogó legtetejére Szerbia állhatott, akik Marija Serifovic produkciójával térhetnek haza győztesen, így kiérdemelve hazájának a jogot, hogy a jövő esztendőben Szerbiában rendezhessék meg az Eurovíziót. Rúzsa Magdi pedig a 9. helynek köszönhetően hazánkat Magyarországot automatikusan a jövő évi döntőbe delegálta, hiszen az első tíz helyezett elődöntő nélkül versenghet.

Rúzsa Magdolna - Kilencedik lett Helsinkiben Rúzsa Magdi

Az elődöntőn elért eredmények által a főként kelet-európai országok jutottak be a döntőbe, de a finisben is erősebb volt ez a régió, a szerbek 1. helye mellett az ukránok giccsprodukciója lett a második, akiket Oroszország, Törökország, Bulgária, Belorusszia követett. Érdekesség, hogy az alapító nagyállamok, köztük Anglia csúfosan leszerepelt az utolsó előtti helyen búcsúzva a műsortól, de a németek is a 19. helyen, a franciák pedig a 22. pozícióban zárták a versenyt. A tendencia mindenképp érezhető, hogy a korábbi popdalocskák háttérbe kerültek, és jóval több rajongót szerzett az igényes zene a dalversenyen. Akárcsak Rúzsa Magdi esetében is, hiszen a korábban rossz zenei választásnak titulált dal az első tíz közé juttatta Magdit. A vajdasági lányra szinte minden országból adtak le szavazatokat a nézők, de főleg Szerbia, a finnek és az északi népek erősítették a szavazatok számát. A vajdasági lány dalát egyébként nemcsak a versenyt követő közel 100 millió néző ismerhette meg, hanem hamarosan egész Európa is kezébe veheti az Eurovíziós Dalveresny hivatalos CD és DVD kiadványának köszönhetően, melyen az Unsubstantial Blues is helyet kap. .

fkriszta

2007. 05. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 05. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
2007. 05. 14. 9:52
Őszintén szólva nem értem, mire fel ez a nagy felhajtás Eurovízió-ügyben. Az itt győztes "sztárok" többsége a saját országán kívül sehol máshol nem szokott komoly sikert elérni. A legnagyobb zenepiaccal bíró angolszász országokban pedig jószerivel senkit nem érdekel egy Eurovíziós dalfesztivál. Az internetre feltöltött klipek sokkal nagyobb hatékonyasággal működnek, mert csak valóban érdeklődő zenerajongók nézik őket. A Noxot például elsősorban a klipjei alapján kezdik megkedvelni külföldön - egy Eurovíziós szereplés ebből a szempontból nem oszt nem szoroz.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kilencedik lett Helsinkiben Rúzsa Magdi cikk képei
Rúzsa Magdolna - Kilencedik lett Helsinkiben Rúzsa MagdiRúzsa Magdolna - Kilencedik lett Helsinkiben Rúzsa Magdi