Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Paul McCartney–dalok végre digitálisan is

Paul McCartney - Paul McCartney–dalok végre digitálisan is

Paul McCartney hosszas tárgyalások után végre nyit a digitális zenei piac irányába. A Beatles katalógus után az ő szólóalbumai is legálisan letölthetőek lesznek a digitális zeneáruházakból.

Alig pár hete, hogy bejelentették, hogy a Beatles teljes zenei katalógusa hamarosan megszerezhető lesz digitális formátumban. Most pedig Paul McCartney, a zenekar egykori tagja engedélyezte, hogy új lemezének anyaga felkerüljön az iTunes zeneáruházába. Paul McCartney egyébként nemrégiben döntött úgy, hogy egy kisebb független kiadóhoz szegődik, a Starbucks kávéházlánc által létrehozott Hear Music gondozásában fog megjelenni a „Memory Almost Full” címre keresztelt új korongja. A hír hallatán Paul korábbi lemezeiért felelős EMI kiadó is rábólintott a régi lemezek digitális kereskedelmére, így ezáltal az összes Paul McCartney lemez felkerülhet a letöltő oldalakra, valamint csengőhang formájában is értékesítésre kerülhetnek.

Paul McCartney - Paul McCartney–dalok végre digitálisan is

Az ex-Beatles tag hozzáállásán alapvetően a nemrégiben lezárult névhasználati jog miatt folyó jogvita végkimenetele változtatott. Több éves huzavona után ugyanis megegyezett egymással a Beatles jogaiért felelős Apple Corp. és az iPod/iTunes tuljadonos Apple Inc. , és ezzel szabad utat engedett a dalok iTunes-os értékesítéséhez. Sőt valószínűleg az öregedő Paul végre belátta, nincs értelme a kor új követelményei ellen szegülnie, és anyagilag sem fog rosszul kijönni ebből a digitális megállapodásból.

fkriszta

2007. 05. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 05. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Paul McCartney–dalok végre digitálisan is cikk képei
Paul McCartney - Paul McCartney–dalok végre digitálisan isPaul McCartney - Paul McCartney–dalok végre digitálisan is