Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Heaven and Hell koncert Budapesten

Black Sabbath - Heaven and Hell koncert Budapesten

2007. július 4-én a budapesti Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán lép fel a Ronnie James Dio-val újra kiegészült Black Sabbath, immár Heaven and Hell néven érkeznek hozzánk.

Alig néhány hete, hogy a boltokba is kapható az a BLACK SABBATH válogatáskorong, melyen a legendás csapat azon korszakának legjobb felvételei kerültek fel, amikor még RONNIE JAMES DIO volt az énekes. A három frissen készült dalt tartalmazó albumhoz egy komoly turné is társul, amit üzleti megfontolások miatt nem Black Sabbath, hanem HEAVEN and HELL néven indítottak útjára. A névadó album egyébként 1980-ben jelent meg, ez volt DIO bemutatkozása a Sabbath-ban,és ez a klasszikus anyag nem egyszerűen az egyik legsikeresebb Black Sabbath-album lett,hanem ténylegesen új életre keltette az akkor igencsak rogyadozó zenekart. Ezután napvilágot látott még egy nagyszerű sikeres album Dioval Mob Rules címmel. Aztán sajnálatos módon egy félreértés miatt Diotol elbúcsúzott Tony Iommi, pont a Live Evil dupla élő koncertalbumot keverési munkálatai közepette. Dio és a Black Sabbath 1992-ben talált újra egymásra. Abban az évben született meg a Dehumanizer, egy igazán modern, de komor Black Sabbath album.
A jelek szerint a harmadik Dio-éra csupán erre az évre, a Heaven And Hell név alatt futó turnéra szól, de Tony Iommi sokat köszönhet az énekesnek, mert nélküle a Heaven And Hell biztosan nem született volna meg, sőt Dio nélkül talán a Black Sabbath is csúfos véget ért volna a '70-es évek végén.

Az aktuális zenekari felállás:
Ronnie James Dio-ének
Tony Iommi-gitár
Geezer Butler-basszusgitár
Vinnie Appice-dob

Black Sabbath - Heaven and Hell koncert Budapesten

Ezzel a felállással érkezik a zenekar Budapestre, mégpedig 2007. július 4-én, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadára!

2007. 05. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 05. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Heaven and Hell koncert Budapesten cikk képei
Black Sabbath - Heaven and Hell koncert BudapestenBlack Sabbath - Heaven and Hell koncert Budapesten