Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tiszteletbeli tűzszerészek lettek a Tankcsapda tagjai

Tankcsapda - Tiszteletbeli tűzszerészek lettek a Tankcsapda tagjai

Hatalmas megtiszteltetésben volt része nemrég a Tankcsapda zenekarnak, amikor egy baráti meghívás alapján meglátogathatták az I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóaljat. Itt nemcsak megismerkedni volt lehetőségük a tűzszerészek különleges munkájával, hanem rögtön tiszteletbeli tűzszerészekké is kinevezték őket.

A találkozón először is megismerkedtek a tűzszerészek nem mindennapi munkájával, betekintést kaptak az alakulat életébe, sőt még bejuthattak egy olyan, több ezer hatástalanított bombát, rakétát, robbanóeszközt rejtő katonai barakkba is, ahol az elméleti oktatást tartják az alakulat részére. A nap csúcspontja azonban a dunai hadihajó kikötőben történt meg. Mindamellett, hogy Lukácsék nagy meglepetésére kipróbálhatták a tűzszerészek munkájához nélkülözhetetlen eszközöket, védőfelszereléseket váratlanul az alakulat ünnepélyes keretek között átadta a Tiszteletbeli Tűzszerészekké fogadó oklevelet is. És, hogy miért volt e megtiszteltetés? Az talán nem meglepő, hogy valamennyi tűzszerész egytől-egyig a Tankcsapda zenekar nagy rajongója. Ám sajnos ezen kívül egy nem is, oly régen történt szomorú esemény is szerepet játszott a közös találkozóban. Tavaly októberben ugyanis három tűzszerész vesztette életét egy Zámoly melletti homokbányában, amikor is egy orosz második világháborús repeszgránát a megsemmisítés előkészítése során felrobbant. A tragédia után a debreceni trió az elsők között fejezte ki részvétét a tűzszerészeknek. Ekkor fogalmazódott meg a tűzszerész alakulatban, hogy személyesen is köszönetét nyilvánítsa a rockzenészek önzetlen együttérzéséért és, hogy a találkozót egy tiszteletbeli oklevéllel pecsételjék meg.

Tankcsapda - Tiszteletbeli tűzszerészek lettek a Tankcsapda tagjai

A közös találkozó a katonák és a zenészek között természetesen itt nem ért véget! A tűzszerészek meghívást kaptak kedvenc zenekaruk Mindenki Vár Valamit albumuk lemezbemutató turnéjának utolsó koncertjére, ami a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán lesz május 19-én, szombaton.

2007. 05. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 05. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 08. 30. 13:36
Sztem király
Vendég 2007. 08. 30. 13:37
Sztem király
Vendég 2009. 07. 08. 18:58
Szia Lajos! Együtt voltunk tűzszerészek :) L
emillia 2016. 08. 03. 12:15
Szüksége van egy gyors hitel Helló Tettem egy kölcsön 2000 € 10 millió eurós nagyon leegyszerűsítve. Azt is, hogy befektetések és hitelek között különösen mindenféle. Felajánlom a rövid, közép- és hosszú lejáratú hitelek együttműködve az ügyvédemmel. Nem tudjuk, hogy a felhasználás és a transzferek által nyújtott bank biztonságát a tranzakciót. Mert minden kérés javaslatait képest a kifizetések, és én leszek a segítségedre. E-mail:emilliafloranta@yahoo.fr

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Tiszteletbeli tűzszerészek lettek a Tankcsapda tagjai cikk képei
Tankcsapda - Tiszteletbeli tűzszerészek lettek a Tankcsapda tagjaiTankcsapda - Tiszteletbeli tűzszerészek lettek a Tankcsapda tagjaiTankcsapda - Tiszteletbeli tűzszerészek lettek a Tankcsapda tagjaiTankcsapda - Tiszteletbeli tűzszerészek lettek a Tankcsapda tagjaiTankcsapda - Tiszteletbeli tűzszerészek lettek a Tankcsapda tagjaiTankcsapda - Tiszteletbeli tűzszerészek lettek a Tankcsapda tagjai