Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/20

Shirley Bassey - Listamustra 2007/20

Újabb rekordot könyvelhetett el a brit és az amerikai kislemezlista egyaránt. Az 1937. január 8-án született Shirley Bassey 1957-ben jelentette meg a bemutatkozó, Banana Boat Song című kislemezdalát – a nyolcadik helyig jutott vele a brit összesítésen.

Az énekesnő pontosan ötven évvel, két hónappal és tizennyolc nappal az első felvétele után új dallal állt elő – a The Living Tree Nagy-Britanniában két hete érte el csúcspozícióját, a 37. helyet. Korábban senkinek sem telt el a negyvenes mezőnybe bekerült első és utolsó felvétele között több mint fél évszázad. Az amerikai rekordról a kislemezeknél szólunk.

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Maroon 5: Makes Me Wonder
2. Ne-Yo: Because Of You
3. T-Pain Featuring Yung Joc: Buy U A Drank (Shawty Snappin’)

Shirley Bassey - Listamustra 2007/20

Nagylemezek
1. Ne-Yo: Because Of You
2. Michael Bublé: Call Me Irresponsible
3. Rush: Snakes & Arrows

Rekordugrással a lista élére
A kanadai Avril Lavigne csak egy hétig uralta a kislemezek rangsorát az első amerikai listavezető slágerével, a Girlfriend cíművel. Az elmúlt héten a Los Angeles-i Maroon 5 az USA-ban május 22-én boltokba kerülő It Won’t Be Soon Before Long című második stúdióalbumának beharangozója, a Makes Me Wonder került a csúcsra – a listavezetők között rekordhelyezést, hatvanhárom pozíciót ugorva termett az első helyen. A szerzemény egy párkapcsolati kontextusba van belehelyezve, és arról a zűrzavarról szól, ami a világban manapság uralkodik.
A nagylemezek tízes mezőnyében hat új jelzésű korongot találunk – az első három helyezett mindegyike újdonság. A visszatérésére készülő r&b-énekes, Usher trónját több újonc veszélyezteti. A legkomolyabb trónkövetelő, a dalszövegíróként is jelentős érdemekkel rendelkező Ne-Yo a második lemezével az összesítés élére iratkozott fel, megelőzve a kanadai Michael Bublé és az ugyancsak kanadai, progresszív rockot játszó Rush nevű zenekar albumát. A TOP 10-ben nyitott még Tori Amos, Miranda Lambert és Blake Shelton lemeze.

Németország
1. DJ Ötzi & Nik P.: Ein Stern (... der deinen Namen trägt)
2. Nelly Furtado: Say It Right
3. Timbaland Featuring Nelly Furtado & Justin Timberlake: Give It To Me

Nagylemezek
1. Michael Bublé: Call Me Irresponsible
2. Nelly Furtado: Loose
3. Avril Lavigne: The Best Damn Thing

Kanadai főlény a zenepiacon
A kislemezek összesítésén az elmúlt héten Beyoncé és Shakira legyőzte DJ Ötzi és Nik P. duóját, a lányok azonban a Beautiful Liar című duettjükkel csak egy hétig vezettek, a héten a negyedikre hátráltak, és a legyőzöttek visszavágtak, ismét a csúcsra kerültek, így – egy hét megszakítással – tizedik hete trónolnak.
Kanadai fölény tapasztalható a listákon – ebben nagy szerepe van Nelly Furtadónak, aki a kislemezek rangsorának első három helyén kétszer is felbukkan, az albumoknál pedig ezüstérmes. Világszerte jól debütált az átdolgozásokra építő Michael Bublé új stúdiólemeze: Nagy-Britanniában és az USA-ban a második pozíciót szerezte meg, Németországban az első helyre iratkozott fel. A nagy kereslet részben annak köszönhető, hogy az európai rádióállomások túlnyomó többsége a szvingzenét, vagy a szvingbe hajló dalokat, így aztán Bublé repertoárját is teljesen ignorálja, ezért a stílus és a kanadai énekes rajongótábora kénytelen saját magát ellátni hallgatnivalóval. A lista harmadik helyén az ugyancsak kanadai Avril Lavigne harmadik stúdióalbuma található. (Új Szó)

Puha József

2007. 05. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 05. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 02. 21. 3:13
DVD 早見瞳 小川あさ美 南波杏 卑弥呼 翔田千里 鈴木麻奈美
Vendég 2008. 03. 05. 12:30
[url=http://www.aruaruvideo.net/av/]DVD[/url] [url=http://adultdvdadultdvd.20.dtiblog.com/]gazou[/url]

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/20 cikk képei
Shirley Bassey - Listamustra 2007/20Shirley Bassey - Listamustra 2007/20