Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Dr. Bubó – családi musical

Back 2 Black - Dr. Bubó – családi musical

Bizonyára mai is mindenki tudja és ismeri a gyermekkorunk meséjét, Dr. Bubót és Ursula nővért nem beszélve a többi szereplőről. A nem mindennapi musical ötlete a Bolyki Brothersnél született meg. A látványos és kedves előadás bemutatója júniús 15-én lesz a Sportarénában.

A Bolyki Brothers együttes négy testvérből áll, összesen 12 gyermekük van. Számukra tehát nagyon fontos a család, ezért egy olyan produkciót szerettek volna létrehozni, ami mindannyiunk számára tartalmas és színvonalas kikapcsolódást jelent. A Dr.Bubó mesék mindig is magukban hordozták azt a kettősséget, hogy gyereknek gyerekmese, felnőttnek felnőtt tanulság. Ki-ki a maga szintjén érti meg a történetet, és vonja le a következtetést.

Back 2 Black - Dr. Bubó – családi musical

A musical zenéjében a ma divatos, „trendi” irányzatokat ötvözzik a szimfonikus-zenekari, illetve – a Bolyki Brothers-től megszokott – hatalmas kórushangzással. A fiatalokhoz lendületes, korszerű zenékkel szólnak, a szülők számára mindezt igényes, monumentális hangszereléssel fűszerezik, a nagyszülőknek pedig megígérik, hogy nem lesz hangos.

A karakterek és a szereplők:

Dr. Bubó
Józsa Imre, a József Attila Színház tagja. Kiváló színész, tökéletes választás Dr. Bubó szerepének megformálására. Egyénisége, tehetsége, humora és sokszínűsége lehetővé teszi, hogy a darab élére álljon, és az igazi hungarikumnak számító rajzfilmfigurát hitelesen keltse életre!

Ursula
Az alkotók számára egyértelmű volt, hogy Falusi Mariannal szeretnének együtt dolgozni, hiszen – bár a nagyközönség ezt az oldalát kevésbé ismeri –jól tudjuk, milyen kvalitásai vannak a blues- és R&B éneklés területén.

Csőrmester
Hajdu István – alias Steve. Hogy miért ő alakítja Csőrmestert? A kérdés inkább az: ki más alakíthatná?
Rutinosan mozog mind a színházi, mind a zenei világban, nagy tapasztalattal rendelkezik mindkét területen. Emellett fontos, hogy igen komolyan áll a tréfához, s ezzel hitelesen tudja alakítani a mindannyiunkban élő „közeg” szerepet.
Szerepéből fakadóan nem csak énekesi, hanem színészi kvalitásaira is nagy szükség lesz.

Teknőc Ernő
Mindannyiunk „nyuszó-muszóját” úgy kérték fel a szerepre, hogy nagyon izgukltak: vajon Magyar Attila hajlandó lesz-e elvállalni? Az éneklés mellett olyan színészi feladatok várnak rá, amelyek során egyre kevesebb beszéddel kell egyre jobban elkápráztatnia a közönséget. Ezt hogyan fogja megoldani, azt csak ő tudja. De hát ez nekünk pont elég! Szavaival élve: „Azonnal kezdhetjük a próbát!”

Tücsök
Illényi Katica, akit kifinomult előadásmódja predesztinált az erdő békességéért aggódó tücsök szerepére. A musical-ban hallható dalokat kifejezetten neki írták.

C.G.
Ki legyen C.G., a botcsinálta amerikai producer?
Ő a darab showman-je, aki ha kell énekel, ha kell rappel. Bebe (Back II Black).

Nyuszi
Tisztességtelen ajánlat?
Az erdő titkos ügynöke, aki ha kell dalával, ha kell bájait bevetve éri el célját. Hideg, számító céltudatosság, de bársonyos, búgó énekhang is jellemzi és az sem hátrány, hogyha még táncolni is tud. Ezért nem volt kérdés, hogy Zoltán Erika legyen a karakter.

Tigris
A gyönyörű francia „madam”, akinek nem kell megtanulnia a Díva-szerepet, hiszen ez belülről fakad.
Ha még nem ismeri Micheller Myrtillt, hagyja magát elbűvölni egy gyönyörű hölgy érzéki hangjától!

Róka
Almási Sándor színész jelenleg az Új Színház tagja. Sokaknak a Csinibaba című filmből is ismerős lehet. Azóta persze számos darabban játszott már, igazi tehetség! Dr. Bubóban a számító, természetesen ravasz rókát fogja játszani. Hol ide, hol oda csapódik, mikor ki van jó pozícióban. Bármit megtesz azért, hogy figyeljenek rá a többiek.

Majmok
Bolyki Brothers.

Jónap Tamás

2007. 05. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 05. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 02. 10. 1:04
Nagyon jó a szereposztás!!! :-)
Vendég 2008. 05. 31. 21:42
isteni a darab, remek a szereposztás!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Dr. Bubó – családi musical cikk képei
Back 2 Black - Dr. Bubó – családi musicalBack 2 Black - Dr. Bubó – családi musical