Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

INXS: nyári turné után jöhet a stúdió

INXS - INXS: nyári turné után jöhet a stúdió

Év vége magasságában újra stúdióba vonul az INXS tagsága J.D. Fortune énekessel az élen. Jelenleg Európa és Észak-Amerika koncerthelyszínein lépnek fel, de ahogy vége a turnénak, már vár rájuk a stúdió.

Az INXS 2005-ben tért vissza egy új lemezzel és új énekessel a köztudatba. A "Switch" címre hallgató anyag sok kételkedőt meggyőzőtt a csapat létjogosultságáról Michael Hutchence halála után, ezt csak a koncertek tudták csak megfejelni. A zenekar azóta is folyamatosan úton van a visszatérő album dalaival, és persze jó pár klasszikus INXS szerzeménnyel, immár J.D. Fortune énekes tolmácsolásában.

INXS - INXS: nyári turné után jöhet a stúdió

A napokban jelentették be, hogy a nyári koncertszezon után ismét stúdióba vonulnak, jöhet a Switch folytatása. "Amint a mostani turnénk véget ér, elkezdünk dalokon ötletelni, és valamikor az év vége magasságában, legkésőbb jövő év elején pedig jöhet a stúdió." - nyilatkozta a Billboardnak Tim Farriss, alapítótag.

Új énekesük, JD Fortune maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, legalábbis Farriss így látja. JD egy televíziós valóságshow útján került kiválasztásra, 2005-ben a CBS "Rock Star: INXS" címmel indított el egy műsort, melynek elsődleges célja a szórakoztatáson kívül egy új INXS frontember megtalálása volt. A kanadai, Oakville-i származású JD tizenegyhetes verseny után került ki győztesen és azóta is boldog tagja az INXSnek. Nemcsak énekesként, hanem dalszerzőként is jó választásnak tűnt, hiszen már a műsor alatt új dalokkal állt elő, köztük azzal a "Pretty Vegas" című számmal, ami már akkor nagyon megtetszett a bandának, sőt rövid idő alatt a közönség kedvence is lett, így fel is került a későbbi "Switch" korongra. Azóta is folyamatosan ontja magából a dalokat az új énekes srác, számos saját dala a következő korongon is szerepel majd.

De nem volt könnyű helyzetben az első időszakban, hiszen Michael karizmatikus egyénisége mellett emberileg is nagyon közel állt zenekarához, ugyanis a Farriss testvérpár gyermekkori barátja volt.
"MIchael olyan volt mint egy testvér. Együtt nőttünk fel."- meséli Tim Farriss. "Amikor úgy döntöttünk, hogy új énekes után nézünk, a legfőbb szempont az volt, hogy még véletlenül se olyan énekest hozzunk, aki őt próbálja imitálni, vagy bármilyen szinten is hasonlít rá. Erre az élet úgy hozta, hogy egy totális hasonmására bukkantunk JD személyében." - fűzte hozzá.
"Nagyon sok dologban hasonlít Michaelre. Mindig valamit elhagy vagy otthagy a srác. De állandóan cipel magával könyvet és folyamatosan dalszövegeket, verseket ír, pont úgy, ahogy Michael csinálta. Annyira bizarr az egész."

JD Fortune előtt egyébként számos ismert énekes próbált csatlakozni rövidebb-hosszabb időszakra az INXS-be, de egyikőjük sem vált be igazán. Többek között Terence Trent D'Arby, Jimmy Barnes vagy Jon Stevens is ott volt a Hutchence-utódjelöltek sorában.

fkriszta

2007. 05. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 05. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

INXS: nyári turné után jöhet a stúdió cikk képei
INXS - INXS: nyári turné után jöhet a stúdióINXS - INXS: nyári turné után jöhet a stúdió