Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/21

Scooch - Listamustra 2007/21

Az angol zeneipart már évek óta hidegen hagyja az Eurovíziós Dalfesztivál, elsősorban a jelentéktelensége miatt. Harmadrangú képviselőket küld ki a seregszemlére, ami az eredményeken is megmutatkozik. Tavaly Daz Sampson képviselte kontinensünk legbefolyásosabb zenepiacát, a rapper a huszonnégy fős döntőben a 19. helyen végzett.

A Teenage Life című versenydal ezután bejutott ugyan a brit kislemezlista első tízes mezőnyébe – csúcspozíciója a nyolcadik hely volt –, de mára odahaza is teljes feledésbe merült az előadóval együtt. Az idén a britek még hátrébb végeztek, a Scooch nevű csapat alaposan leszerepelt, a döntőben az utolsó előtti, 23. helyet szerezte meg.

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Rihanna Featuring Jay-Z: Umbrella
2. Maroon 5: Makes Me Wonder
3. Beyoncé & Shakira: Beautiful Liar

Scooch - Listamustra 2007/21

Nagylemezek
1. Linkin Park: Minutes To Midnight
2. Rufus Wainwright: Release The Stars
3. Funeral For A Friend: Tales Don’t Tell Themselves

Sikeres túllépés a nu metalon
A Scooch rosszabb helyezést ért el az Eurovíziós Dalfesztiválon, mint Daz Sampson, versenydala a hazai kislemezlistán mégis jobban teljesít – a Flying The Flag (For You) című felvétel az elmúlt héten az ötödik helyre érkezett meg, s most a kilencediken találjuk. A két lány és két fiú alkotta kvartett a fesztivál kedvéért alakult újjá. Korábban csak egyszer szerepelt a brit TOP 10-ben, 2000 januárjában a More Than I Needed To Know című dala szintén az ötödik helyig jutott. A letöltéseknek köszönhetően az ukrán Verka Serduchka fesztiváldala, a Dancing Lasha Tumbai című is feltűnt az összesítés hetvenötös mezőnyének 28. pozíciójában.
Beyoncé és Shakira duettje három hétig uralta a kislemezek rangsorát. Az elmúlt héten a két hölgytől a McFly vette át a vezetést – napjaink legnépszerűbb brit tinifiúcsapatának két felvételt: a Baby’s Coming Back és a Transylvania címűeket felvonultató maxi CD-je az első helyre érkezett meg. Az utóbbi megtalálható a kvartett tavaly november 6-án kiadott Motion In The Ocean című albumán, az első pedig újdonság. A kislemez a tavalyi stúdióalbum második kiadását népszerűsíti, amely az eladási lista 14. helyére érkezett meg, kiegészítve az új dallal és a lemezhez kapcsolódó turnét megörökítő bónusz DVD-vel. A csapatnak ez a 12. maxi CD-je, és a hatodik hazai listavezetője. A siker mögé tekintve érdekes megállapítást szűrhetünk le, amiből kifolyólag a fiúk öröme nem lehet felhőtlen. Az utóbbi időben már nem tudnak új rajongókat maguk mellé állítani, de a stabil rajongótábornak köszönhetően még mindig rendkívül népszerűek, igaz, csak odahaza. A rajongók a megjelenések után megrohamozzák a boltokat – a jó listás helyezések ennek tudhatók be –, utána viszont nagy visszaesés következik. Most is bekövetkezett, sőt ez minden eddiginél látványosabb, az említett kislemez az élről a huszadik helyre (!) esett vissza. A héten Rihanna újdonsága, első brit listavezetője, a Jay-Z közreműködésével készült Umbrella került az élre. A barbadosi születésű énekesnőnek június 4-én kerül a boltokba a harmadik albuma, Good Girl Gone Bad címmel, a szerzemény ezt harangozza be.
A sheffieldi Arctic Monkeys háromhetes listavezetés után az albumösszesítés negyedik helyére hátrált. A csúcson a várakozásnak megfelelően a kaliforniai Linkin Park harmadik stúdiólemeze nyitott. Most már végérvényesen elmondható, hogy a nu metal legsikeresebb zenekara túllépett az eredeti stílusának haldoklásán, a hangzásvilága Rick Rubin producer irányítása mellett a populáris rockzene irányába tolódott. Az ezüstérmes pozícióba a népszerű folkénekes, Loudon Wainwright III énekes-dalszerző fia, a popoperában utazó Rufus ötödik stúdióalbuma érkezett meg. Az elmúlt héten a walesi Manic Street Preachers új korongja a második helyen debütált, és ezúttal is jutott egy walesi zenekar a dobogóra, a Funeral For A Friend a harmadik helyre érkezett meg a negyedik nagylemezével – a harmadik koncertanyag volt. (Új Szó)

Puha József

2007. 05. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 05. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 02. 10. 9:50
JÓ SZÁM!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/21 cikk képei
Scooch - Listamustra 2007/21Scooch - Listamustra 2007/21