Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bono újabb kitüntetése

U2 - Bono újabb kitüntetése

A U2 frontembere, Bono nemsokára Philadelphia városának egyik neves kitüntetését, a Szabadság Medálját veheti át, melyet elsősorban humanitárius tevékenysége miatt ítéltek neki.

Philadelphia idei 'Liberty Medal'-ját Bono veheti át, aki a város vezetői szerint komoly humanitárius munkáival érdemelte ki ezt a kitüntetést. Bono nyilatkozatban köszönte meg az elismerést: külön megjegyezte, hogy Philadelphia városából indult a DATA és más jogvédő szervezetek által létrehozott ONE kampány, mely több mint 2,4 millió amerikai polgárt állított a szegénység ellen fellépő szervezkedésük mellé.

U2 - Bono újabb kitüntetése

"Nem tudom, hogy mennyi Szabadság Medált osztanak ki, de őszintén szólva ezeknek az embereknek kellene ezt viselniük." - fűzte hozzá Bono.

A díjjal járó 100 ezer dolláros pénzjutalmat Bono már előzetesen felajánlotta a Debt, Aids, Trade in Africa (DATA) elnevezésű szervezetnek, amit még 2002-ben Bobby Shriver politikussal közösen hívtak életre.

Az érmét szeptember 27-én egy rangos fogadás keretén belül adják át az ír zenésznek. Az 1988. óta minden évben odaítélt díj elsősorban a fiatalok figyelmének felkeltését szolgálja. Legalábbis így látja Philadelphia polgármestere, John Street. A korábbi díjazottak között találhatjuk Nelson Mandelát, Jimmy Cartert, Bill Clintont és George W. Busht is. Hat Szabadság Medál tulajdonos Nobel béke díjjal is büszkélkedhet, amire Bonot már vagy három alkalommal jelölték, de sajnos eddig még nem kaphatta meg. Bár így sem panaszkodhat elismerések szintjén, hiszen azon kevesek közé tartozik a művészvilágban, akit Oscarra, Grammy, Arany Glóbusz és Nobel Békedíjra is nomináltak már legalább egyszer életében.

fkriszta

2007. 05. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 05. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bono újabb kitüntetése cikk képei
U2 - Bono újabb kitüntetéseU2 - Bono újabb kitüntetése