Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/22

Linkin Park - Listamustra 2007/22

A Linkin Park harmadik stúdióalbuma, a Minutes To Midnight a várakozásnak megfelelően 2007 eddigi legjobban debütált hanghordozója lett. Könnyebb volna összeszámolni azokat az országokat, ahol nem az eladási lista élén nyitott.

A hattagú kaliforniai zenekar sikeresen túllépett eredeti stílusa, a nu metal haldoklásán, hangzásvilága Rick Rubin producer irányítása mellett a populáris rockzene irányába tolódott.

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Maroon 5: Makes Me Wonder
2. T-Pain Featuring Yung Joc: Buy U A Drank (Shawty Snappin’)
3. Avril Lavigne: Girlfriend

Nagylemezek
1. Linkin Park: Minutes To Midnight
2. Tank: Sex Love & Pain
3. Michael Bublé: Call Me Irresponsible

Linkin Park - Listamustra 2007/22

Trónolás, egy hét megszakítással
A Maroon 5 három héttel ezelőtt a listavezetők között a Billboard magazin történetének legnagyobb ugrásával termett az első helyen a Makes Me Wonder című szerzeménnyel – hatvanhárom pozíciót száguldott előre. A Los Angeles-i együttes második stúdióalbumát, az elmúlt héten boltokba került It Won’t Be Soon Before Long címűt beharangozó sláger kétheti trónolás után egy hete a második pozícióba csúszott vissza, az összesítés csúcsát T-Pain és Yung Joc dala foglalta el. A Maroon 5 a héten visszavágott a duónak, így egy hét megszakítással harmadik hete uralja a kislemezek mezőnyét.
A Linkin Park 2007 eddigi legjobb debütálását produkálta az új stúdióalbumával, amelyből az USA-ban 625 ezret értékesítettek a megjelenés hetében. A teljesítménnyel számolni lehetett, mivel az új évezred egyik legnépszerűbb zenekaráról van szó. A 2000 októberében kiadott debütáló lemeze, a Hybrid Theory 2001 legkelendőbb hanghordozója volt az Egyesült Államokban, csak ott több mint tízmillió példányt adtak el belőle, elérve ezzel a gyémántstátuszt, egyben az új évezred legkelendőbb debütáló és a nu metal legnagyobb példányszámban elkelt anyaga lett. Az albumlista tízes mezőnyében további négy újdonság szerepel: a nálunk ismeretlen r&b-énekes, Tank lemeze az ezüstérmes helyet szerezte meg, a Wilco nevű countrys, folkos rockzenét játszó együttes Sky Blue Sky című korongja a negyediken nyitott, Gretchen Wilson countryénekesnő One Of The Boys című albuma az ötödikre érkezett meg, a Megadeth a United Abominations című újdonságával pedig a nyolcadikon debütált – a thrash metal vezető zenekara legutóbb ’97-ben járt az amerikai TOP 10-ben a Cryptic Writings című lemezével, a tizedik helyen.

Magyarország
Rádiós lista
1. Nelly Furtado: Say It Right
2. Nelly Furtado: All Goods Things (Come To An End)
3. P!nk: U + Ur Hand

Nagylemezek
1. Linkin Park: Minutes To Midnight
2. Varnus Xavér: from Ravel to Vangelis
3. Bereczki Zoltán – Szinetár Dóra: Musical Duett

A magyar zenepiac is követi a trendet
Nelly Furtado kitörölhetetlen a listák élvonalából, legalábbis Kelet-Közép-Európában. A Kanadában élő, portugál származású énekesnő tavaly júniusban megjelent harmadik stúdióalbuma már több mint hatmillió példányban kelt el világszerte – ennek jelentős részét a tájainkon értékesítették. A lemez 37. hete szerepel a magyar eladási összesítésen, a héten a tizedik, s a róla kimásolt legutóbbi két sláger jelenleg a magyarországi rádiók két legjátszottabb felvétele.
Az albumok rangsorának éléről Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra lemeze hat hét után távozott, a csúcson a Linkin Park nyitott. Az elmúlt héten a 25. pozícióban debütált a Rómeó Vérzik új korongja, a Rock ’n’ roll az élet! című, a héten öt helyezéssel lejjebb található. A szép eredmény láttán végérvényesen leszögezhetjük, hogy a Ghymes után újabb szlovákiai magyar együttes lépett be az elitmezőnybe a magyarországi zenepiacon – most már nemcsak a minőség, hanem a népszerűség tekintetében is. (Új Szó)

Puha József

2007. 06. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 06. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 11. 13. 15:28
www.lpakiraly.extra.hu minden ami Linkin Park

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/22 cikk képei
Linkin Park - Listamustra 2007/22Linkin Park - Listamustra 2007/22