Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/23

Chris Cornell - Listamustra 2007/23

A napokban kiderül, Chris Cornell egyedül mennyire boldogul. A Soundgarden, majd az év elején feloszlott Audioslave énekese a szólópályáját a legutóbbi James Bond-film főcímdalával, a 2006 végén sikerre vitt You Know My Name cíművel már megalapozta.

Chris Cornell második szólóalbuma, a Carry On (az elsőt a két zenekar között, ’99-ben jelentette meg) a héten a brit eladási lista 25. helyére iratkozott fel, ám sokkal fontosabb, hogy az USA-ban hogyan fogadják (ott ma adták ki), mivel az említett két együttesének is főleg a tengerentúlon volt (és van a mai napig) jelentős rajongótábora.

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Rihanna Featuring Jay-Z: Umbrella
2. Mutya Buena: Real Girl
3. Beyoncé & Shakira: Beautiful Liar

Chris Cornell - Listamustra 2007/23

Nagylemezek
1. Maroon 5: It Won’t Be Soon Before Long
2. Linkin Park: Minutes To Midnight
3. The Pigeon Detectives: Wait For Me

Szólóban hódít az egykori „Cukorbébi”
Rihanna tegnap megjelent harmadik, Good Girl Gone Bad című albumát beharangozó, Jay-Z közreműködésével készült felvétele már az internetes letöltéseknek köszönhetően két hétig vezetett. Biztos volt, hogy a harmadik héten sem talál legyőzőre, mivel május 28-án maxi CD-n is forgalomba hozták, és ezzel együtt az eladott példányszáma az előző héthez képest majdnem megduplázódott – 60 650 példányt értékesítettek belőle.
Mutya Buena 1998-ban alapítója volt az új évezred eddigi legsikeresebb brit lánycsapatának, a Sugababesnek. A trióból második alapítóként 2005 karácsonya előtt távozott – nem derült ki, de valószínűleg menesztették. Tavaly egy csodaszép duettel mutatkozott be szólóban George Michael oldalán, a This Is Not Real Love című dalt énekelték, sláger azonban nem vált belőle, a brit kislemezlistán a 15. hely volt a csúcspozíciója. Első önálló korongja, Real Girl címmel hétfőn (június 4-én) került a boltokba. A beharangozó címadó felvétel a kilencedik helyről a másodikra kúszott fel – Lenny Kravitz 1991-es slágerére, az It Ain’t Over ’Til It’s Over zenei alapjára épül.
Az albumok rangsorának első két helyén nincs változás, az elmúlt héten is a két kaliforniai zenekar: a Maroon 5 és a Linkin Park adta el a legtöbb nagylemezt a szigetországban. (Új Szó)

Puha József

2007. 06. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 06. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/23 cikk képei
Chris Cornell - Listamustra 2007/23Chris Cornell - Listamustra 2007/23