Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Dalszövegíró mesterkurzus indul

Sziámi - Dalszövegíró mesterkurzus indul

Hogyan születnek az örökzöld slágerek? - a Magyar Író Akadémia dalszövegíró mesterkurzusán tíz ismert alkotó osztja meg műhelytitkait a kurzusra jelentkezőkkel. Az oktatói gárdában Bródy János, Kovács Ákos, Müller Péter Sziámi, Lovasi András, Novák Péter neve is szerepel.

A Magyar Író Akadémia (MÍA) hazánkban elsőként indított intézményesített keretek között szépírói mesterkurzusokat 2006 őszén húsz kortárs alkotó vezetésével, melynek hallgatói az idén fejezték be tanulmányaikat Kornis Mihály, Kukorelly Endre, Márton László és Tóth Krisztina szemináriumain. A szépírás mellett 2007 őszétől dalszövegírást is mesterfokon tanítanak az íróakadémián.

A dalszövegíró képzés célja, hogy mintákat mutasson: hogyan alkotnak a legsikeresebb magyar dalszövegírók? Milyen példákat követtek, és milyen példát teremtenek ők maguk? A zene vagy a szöveg születik előbb az alkotás folyamatában? Mi történik a dalszöveggel, ha kivesszük alóla a zenét? Hol a határ költészet és dalszerzés között? Mi a titkuk az örökzöld daloknak? - többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a mesterkurzus.
A MÍA nemcsak fórumot, hanem iskolát kíván teremteni azoknak a fiataloknak és idősebbeknek, akik a dalszövegírást saját asztalfiókjuknak, vagy már a nyilvánosság előtt művelik. Az itt végzős hallgatók dalszövegei értékelést kapnak majd, és a tehetséges hallgatók előrelépésében segítséget nyújt a MÍA.

A dalszövegíró mesterkurzus oktatói: Bródy János, Fenyő Miklós, Földes László (Hobo), Ganxsta Zolee, Kovács Ákos, Lukács László (Tankcsapda), Lovasi András (Kispál és a borz), Müller Péter Sziámi, Novák Péter, Pataky Attila (Edda).

2007. 06. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2007. 06. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2011. 08. 08. 15:02
Kedves Énekesek, Zenészek! Nagy szeretettel várunk benneteket 2011. augusztus 13-án (szombaton) énektechnikai kurzusainkra: 10:00 - 12:00 Magyar Hajnal - kevert hang 13:00 - 15:00 Dr. Pap János (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense) - hangakusztika. Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ (Budapest IX.ker. Haller u. 27.) - színház terem Belépő díj: 10 000 Ft Jegyvásárlás: 9:00-tól a helyszínen Info: +36 30 271 40 17, hajnal.studios@gmail.com Honlap: www.magyarhajnalstudio.hu

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Dalszövegíró mesterkurzus indul cikk képei
Sziámi - Dalszövegíró mesterkurzus indul