Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Újra nyit a Szerelmi fészek

The B-52’s - Újra nyit a Szerelmi fészek

Az elmúlt héten nagy zenei visszatérést harangozott be Fred Schneider: elárulta, hogy zenekara, a The B-52’s vadonatúj albumon dolgozik. A Georgia államból származó formáció, az amerikai újhullám egyik vezető együttese 1976-ban alakult meg.

Legnagyobb sikerét csak évekkel később, ’89-ben aratta – a Love Shack (Szerelmi fészek) című slágerrel odahaza a harmadik, Nagy-Britanniában a második helyig jutott a kislemezek összesítésén. A zenekar utolsó stúdióalbuma ’92-ben látott napvilágot, Good Stuff címmel. A slágerlisták élmezőnyében legutóbb ’94-ben járt a The Flintstones című film (Meet) The Flintstones című betétdalával. Ezt követően egy időre felfüggesztette tevékenységét, ’98-ban tért vissza. Azóta gyakran koncertezik, és kiadott két válogatáslemezt, új szerzeményekkel viszont nem jelentkezett. A énekes-frontember, Fred Schneider az elmúlt héten megörvendeztette a rajongókat. „A ’89-es Cosmic Thing és a ’92-es Good Stuff című albumaink után kiégtünk, kellett egy kis idő, hogy feltöltődjünk, visszazökkenjünk a régi kerékvágásba. Most már minden rendben van. Egy ideje már szerettünk volna új felvételeket komponálni, de ez eddig kivitelezhetetlen volt, mivel különböző városokban éltünk. Most mindannyian visszatértünk megalakulásunk színhelyére, Athens városába, és második hónapja dolgozunk az új dalokon. Lényegesen nem rugaszkodunk el a stílusunktól, mindössze az elektronikus zenei műfajok felé irányuló markánsabb nyitás jelent újdonságot a készülő lemezünkön” – nyilatkozta.

The B-52’s - Újra nyit a Szerelmi fészek

A The B-52’s új stúdióalbumának megjelenése 2008 elejére várható. Az együttes közben több amerikai és európai koncertdátumot is lekötött a következő hónapokra. A fellépéseken a tagok ígérete szerint új szerzemények is felcsendülnek. (Új Szó)

Puha József

2007. 06. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 06. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Újra nyit a Szerelmi fészek cikk képei
The B-52’s - Újra nyit a Szerelmi fészekThe B-52’s - Újra nyit a Szerelmi fészek