Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/24

Daughtry - Listamustra 2007/24

A tehetségkutatók résztvevői a versenyekről kikerülve, a listákon már az első héten elérik a legjobb pozíciójukat, majd rövid időn belül távoznak is róluk. Ez azzal magyarázható, hogy a rajongótábor a megjelenést követően megrohamozza a boltokat, és utána a tehetségek új rajongókat már nem igazán tudnak maguk mellé állítani – ráadásul a meglévőket is gyorsan elveszítik, így sikerük tiszavirág-életű.

Persze azért akadnak kivételek. A tavalyi, ötödik American Idol negyedik helyén végzett Chris Daughtry a Daughtry nevű zenekarával 28. hete szerepel az amerikai albumeladási listán, jelenleg a hatodikon találjuk. A negyedik széria győztese, a countryzenében utazó Carrie Underwood korongja, a Some Hearts még ennél is jóval sikeresebb, 81. hete tanyázik az összesítésen, a héten a 11. helyen áll.

Daughtry - Listamustra 2007/24

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Rihanna Featuring Jay-Z: Umbrella
2. Shop Boyz: Party Like A Rockstar
3. T-Pain Featuring Yung Joc: Buy U A Drank (Shawty Snappin’)

Nagylemezek
1. R. Kelly: Double Up
2. Maroon 5: It Won’t Be Soon Before Long
3. Linkin Park: Minutes To Midnight

A botrányok pozitív hatása
Napjaink legnagyobb világslágere, Rihanna és Jay-Z közös dala Nagy-Britanniában negyedik, az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján második hete uralja a mezőnyt. A szerzemény kiválóan felvezette a barbadosi születésű énekesnő elmúlt héten kiadott harmadik, Good Girl Gone Bad című albumát, amely a héten a brit eladási rangsor élén debütált. Az amerikai összesítésre jövő héten érkezik meg, előreláthatólag a második helyre.
A Billboard albumlistájának csúcsán a várakozásnak megfelelően R. Kelly tizenharmadik nagylemeze nyitott. (A repertoárba beleszámoltuk a Jay-Z-vel rögzített Unfinished Business címűt is.) Az USA-ban a megjelenés hetében 386 ezer példányban értékesített Double Up az 1967. január 8-án született chicagói énekes hatodik amerikai listavezető korongja. Jobban belegondolva, az r&b-sztár sikere meglepő, mivel évek óta bírósági per zajlik ellene, kiskorú megrontásával és gyermekpornográfiával vádolják. Az amerikaiak általában elfordulnak az ilyen előadóktól, az ő pályafutására ez mégis – ugyan furcsán hangzik – pozitívan hat. Az összesítés tízes mezőnyében még egy újdonság szerepel: Jason Aldean countryénekes második, Relentless című albuma a negyedik helyen debütált. Érdekesség, hogy a 2004-ben feloszlott Jane’s Addiction frontembere, Perry Farrell az új, Perry Farrell’s Satellite Party nevű együttesével csak a 91. helyet szerezte meg – az Ultra Payloaded című lemezből mindössze nyolcezret adtak el az első héten. (Új Szó)

Puha József

2007. 06. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 06. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/24 cikk képei
Daughtry - Listamustra 2007/24Daughtry - Listamustra 2007/24