Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/25

The Traveling Wilburys - Listamustra 2007/25

A brit albumeladási lista harmincas mezőnye hemzseg a legendás előadóktól, együttesektől. A szigetországban a régi hanghordozókra gyakran építenek reklámkampányt, ilyenkor általában kedvezményes áron kínálják őket. Az elmúlt héten is ez történt, s közben a régi válogatások mellett újak is kiadásra kerültek – válogatások és sorlemezek a legendáktól.

A harmincadikra érkezett vissza John Lennon 1997-es gyűjteménye. Az 1980-ban meggyilkolt sztárt két vadonatúj válogatás előzi meg: a 23. helyre iratkozott fel Van Morrison harmadik kollekciója, amelyen az 1993-2007 közti slágerei, emlékezetes dalai hallhatók, a huszadikon pedig Rod Stewart újabb gyűjteménye, a The Seventies Collection című nyitott. Joe Cocker új stúdióalbuma, a Hymn For My Soul a 19., a The Clash 1991-es válogatása a 13., Paul McCartney új stúdiólemeze, a Memory Almost Full a tizedik, a The Who újból kiadott 2004-es válogatása a kilencedik, az 1941-es születésű Hank Marvin új korongja, a Guitar Man a hatodik és az ismét összeállt Genesis újból kiadott 1999-es gyűjteménye az ötödik helyen szerepel. A lista első három helyét is régi zenekarok foglalják el.

The Traveling Wilburys - Listamustra 2007/25

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Rihanna Featuring Jay-Z: Umbrella
2. The White Stripes: Icky Thump
3. Enrique Iglesias: Do You Know? (The Ping Pong Song)

Nagylemezek
1. The Traveling Wilburys: Collection
2. Bon Jovi: Lost Highway
3. The Police: The Police

Tizenhét éve feloszlott együttes az élen
Rihanna és Jay-Z közös slágere legyőzhetetlen, ötödik hete uralja a kislemezek mezőnyét – eddig 220 704 példányt értékesítettek belőle. Idén ezt megelőzően csak egy előadónak sikerült öt hétig vezetnie: Mikának az év elején a Grace Kelly című slágerrel. Érdekesség, hogy ebből ez idő alatt 244 500 példány fogyott. Hivatalosan hétfőn (június 18-án) került a boltokba a testvérpár: a dalszerző-gitáros-billentyűs-énekes, Jack White és a dobos, Meg White alkotta detroiti The White Stripes hatodik stúdióalbuma, Icky Thump címmel. A korongot beharangozó címadó felvétel az ezüstérmes pozícióba lépett elő. A szigetországban szintén hétfőn jelent meg Enrique Iglesias új stúdiólemeze, az Insomniac. Ennek felvezetője, a Do You Know? (The Ping Pong Song) a harmadik helyen található.
Az albumok rangsorában a Genesishez hasonlóan újból összeállt és koncertturnén lévő The Police válogatása a harmadik helyre érkezett meg. A másodikon debütált az 1983-ban New Jerseyben megalakult Bon Jovi tizedik stúdiólemeze. A rangsor élén a zenetörténet legnagyobb szupergruppja, az 1987-től 1990-ig működött The Traveling Wilburys gyűjteménye (dupla CD plusz DVD) debütált. A zenekart George Harrison, Bob Dylan, Jeff Lynne, Roy Orbison (ő 1988. december 6-án meghalt) és Tom Petty alkotta. Pályafutásuk során két stúdióalbum és öt maxi CD látott napvilágot. (Új Szó)

Puha József

2007. 06. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 06. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/25 cikk képei
The Traveling Wilburys - Listamustra 2007/25The Traveling Wilburys - Listamustra 2007/25