Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

44 éves George Michael

George Michael - 44 éves George Michael

Kevesen tudják, de az énekes 1991 karácsonyát abban a biztos tudatban töltötte, hogy elkapta a HIV vírust. Végül csodával határos módon elkerülte az AIDS George Michaelt, aki ma ünnepli 44. születésnapját.

Outside

George Michael (eredeti nevén Yorgos Kyriacos Panayiotou:) 1963. június 25-én született Londonban. Tinédzserként alakította meg a Wham! együttest, Careless Whisper című dalát pedig mindössze 17(!) évesen írta.

1990-ben Rioban találkozott Anselmo Feleppa brazil divattervezővel az egyik koncertjén. Szerelem szövődött köztük - amit sohasem titkoltak -, és George máig ezt az időszakot tartja élete egyik legszebb szakaszának. A sors azonban nem várt fintorral szólt közbe: Anselmo elkapta a HIV vírust, és egészségi állapota rohamosan elkezdett romlani. George Michael 1991 karácsonyán csináltatta meg az AIDS-tesztet, aztán hazament Angliába a családjához, és az ünnepek alatt csak sírt és imádkozott.

George Michael - 44 éves George Michael

Karácsony után kapta kézhez az eredményt, csodával határos módon nem fertőzte meg a halálos kór. Barátja viszont szörnyű kínok közt vívta haláltusáját, a szervezete néhány hét alatt feladta a küzdelmet. George sosem tudta kiheverni a férfi halálát, a Freddie Mercury-emlékkoncerten például Neki énekelte a Somebody To Love-ot.

Munkássága mára legenda: 44 évesen mindent elért, ami a popszakmában lehetséges. Néhány éve kezdődött sorozatos botrányai miatt a sajtó már elkezdte temetni, Ő viszont a 2004-es Patience-szel és a 2007-es Twenty Five-val ismét megmutatta, hogy a legnagyobbak közt a helye. A "25 Live" turné keretében május 23-án végre Budapestre is ellátogatott, és az év egyik legjobb koncertjét adta. Isten éltesse.

Juhász Gergely

2007. 06. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 06. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

44 éves George Michael cikk képei
George Michael - 44 éves George MichaelGeorge Michael - 44 éves George MichaelGeorge Michael - 44 éves George Michael