Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Átalakult a MAHASZ Kislemez listája

MAHASZ - Átalakult a MAHASZ Kislemez listája

Ezentúl a digitális letöltések eredményei is beszámítanak a megújult MAHASZ Kislemez Top 10 listájába. A jelenlegi négy digitális zeneáruházat működtető cég, valamint a MAHASZ sajtótájékoztatón jelentették be a hírt.

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) és a Szövetség a Szerzői Jogokért (ProArt) 2007. június 28-án tartott közös sajtótájékoztatójukon vadonatúj slágerlista indulását jelentették be. Míg a korábbi Kislemez Top 10 lista a boltokban fizikai formában eladott maxik fogyásait tükrözte, mostantól a Single (Track) Top 10 tartalmazza az on-line dalletöltéseket is.

"A digitalizálódó világban, a változó fogyasztói szokások közepette folyamatosan növekszik az internetes zenefelhasználás, s rendkívül örömteli, hogy egyre több, jobb legális alternatíva létezik erre Magyarországon is. Az internet és a digitális világ a zeneipar számára nem csak kihívásokat és veszélyeket jelent, hanem óriási lehetőségeket is nyit meg" - nyilatkozta Szűts László, a MAHASZ Elnökségének tagja.

Horváth Péter, a ProArt igazgatója kiemelte, hogy "bár a ProArt egyik fontos feladata továbbra is a kalózkodás, az illegális felhasználások elleni küzdelem, a hatóságokkal való szoros együttműködés, de még ennél is jelentősebb, hogy a fogyasztókban kialakuljon az a tudatosság, hogy a szellemi alkotások, köztük a zene is olyan termék, amit az alkotók munkája, befektetése hoz létre, s mint ilyet, nem tekinthetjük természeténél fogva ingyenesnek".

Az eseményen kiemelt vendégként részt vettek a magyarországi online zeneáruházak képviselői is - az új slágerlista ezen áruházak eladásait tartalmazza. Tóthmátyás Tibor, a T-Online Magyarország Zrt. portáligazgatója a hazánkban legrégebben működő T-Online Zeneáruház képviseletében elmondta: "Hároméves munka és igen komoly befektetés áll a Zeneáruház működése mögött, amely eredményeként közel félmillió felvételből - gyakorlatilag a teljes hazai és nemzetközi zeneipar kínálatából - válogathatnak a zenerajongók. A nemzetközi kiadókkal való megállapodások eredményeképpen a tartalmat folyamatosan bővítjük, és mind csábítóbb ajánlatokkal kívánjuk népszerűsíteni a zenehallgatás komoly jövő előtt álló on-line formáját."

2007. 06. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 06. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Átalakult a MAHASZ Kislemez listája cikk képei
MAHASZ - Átalakult a MAHASZ Kislemez listája