Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kitüntették Barbra Streisandot Franciaországban!

Barbra Streisand - Kitüntették Barbra Streisandot Franciaországban!

Karriere első franciaországi fellépését adta a héten Barbra Streisand, aki e jeles eseményen egy neves állami kitüntetéssel lett gazdagabb: a francia Becsületrend elismerését vehette át Nicolas Sarkozytől.

A franciák tiszteletük jeléül a Becsületrend kitüntésével ajándékozták meg Barbra Streisandot élete első franciaországi fellépése során. A díjat a magyar származású Nicholas Sarkozy adta át személyesen az énekesnőnek.
"Ön azt az Amerikát képviseli, amit mi szeretünk " - fogalmazott Sarkozy, akiről tudott, hogy elődjénél Jaques Chiracnál jóval Amerika-barátabb politikát képvisel.

Barbra Streisand - Kitüntették Barbra Streisandot Franciaországban!

A kitüntetés átadásánál személyesen jelen volt Alain Delon is, valamint Sarkozy felesége, aki nagy rajongója Barbra-nak. Streisand szerint egyébként Sarkozy sok szempontból emlékezteti őt Amerika korábbi elnökei közül olyan nagyformátumú személyiségekre, mint Clinton vagy Kennedy, akik "tisztelték a művészetet és észrevették a világban betöltött szerepét."

"Óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy számtalan ismert író, művész, poltikus körét gazdagíthatom, akik mind e kitüntetésben részesültek. " - állt Streisand hivatalos köszönetnyilvánításában.

A Becsületrendet még a 19. század elején Napoleon hozta létre, mely a francia nemzeti elit társaságát jelképezte. Küföldiek természetesen nem lehetnek hivatalosan a rend tagjai, de tiszteletbeli tagságot adományozhatnak nekik is. Korábbi kitüntetettek között találhatjuk Jerry Lewist vagy Norman Mailert.

2007. 06. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 06. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kitüntették Barbra Streisandot Franciaországban! cikk képei
Barbra Streisand - Kitüntették Barbra Streisandot Franciaországban!Barbra Streisand - Kitüntették Barbra Streisandot Franciaországban!