Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Macca megkapta a választ

Paul McCartney - Macca megkapta a választ

Sir Paul McCartney három nappal a legendás Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band című The Beatles-nagylemez megjelenésének negyvenedik évfordulója után rukkolt elő az új, Memory Almost Full című albumával. Az említett klasszikus korongon hallható a When I’m Sixty-Four című dal, amelyben az ifjú Paul arról elmélkedik, vajon mivel foglalkozik majd hatvannégy évesen.

Nos, a választ már tudja: továbbra is zenél, változó minőségben. Közben június 18-án már a 65. életévét is betöltötte.
A zenészt a kilencvenes évektől kezdődően nem kényeztették el a kritikusok, igaz, a szerzeményeivel nem is szolgált rá. Aztán tavalyelőtt megtört a jég. A szakma dicshimnuszokat zengett a 2005 szeptemberében kiadott, Chaos And Creation In The Backyard című nagylemezéről. Megérdemelten. A The Beatles legjobb pillanatait idézi a hatvanas évek végéről, miközben ízig-vérig mai. Nigel Godrich producer segédletével sikerült magából kihoznia a maximumot.
Tavaly szeptemberben egy oratóriummal jelentkezett, Ecce Cor Meum címmel, majd otthagyta kiadóját, az EMI alá tartozó Capitol Recordsot, és átszerződött a Starbucks nevű nemzetközi kávéházlánc által indított Hear Musichoz. A Memory Almost Full című albumot a megjelenése napján huszonkilenc ország tízezernél is több Starbucks kávézója játszotta megállás nélkül – a becslések szerint a korongból hatmillióan kaptak ízelítőt egy nap leforgása alatt.
Macca visszatekintő anyagként harangozta be a lemezt. David Kahne producer irányítása mellett készült, leginkább a halál témájára épül. Hősünk nem depresszíven, inkább egykedvű elmélkedéssel, olykor már-már bosszantó siránkozással énekli meg az elmúlással kapcsolatos érzéseit. (Új Szó)

Puha József

2007. 06. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 06. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Macca megkapta a választ cikk képei
Paul McCartney - Macca megkapta a választPaul McCartney - Macca megkapta a választ