Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/26

Dream Theater - Listamustra 2007/26

Az utóbbi hónapokban már nincs akkora szakadék a nyugati rádióadók játszási listája és a magyarországi rádióállomások összesítése között. Korábban az utóbbira sokszor csak több hónapos késéssel érkeztek meg a slágerek, nem egyszer előfordult, hogy amikor a magyar rádiók elkezdtek nagyobb rotációban játszani egy dalt, a nyugatiak már egy másikat (sőt, harmadikat) sugároztak az adott előadótól, együttestől.

A brit kislemezlistát hatodik, az amerikai Billboard magazin rangsorát negyedik hete vezető Umbrella, Rihanna és Jay-Z közös felvétele a héten a magyar Rádiós lista 15. helyére iratkozott fel. A barbadosi énekesnő harmadik, Good Girl Gone Bad című albuma pedig a magyar eladási összesítésen tartózkodás második hetében tizenhét pozíciót előlépve a nyolcadikon szerepel.

Dream Theater - Listamustra 2007/26

Magyarország
Rádiós lista
1. Beyoncé & Shakira: Beautiful Liar
2. Nelly Furtado: All Good Things (Come To An End)
3. Mika: Grace Kelly

Nagylemezek
1. Nelly Furtado: Loose
2. Bereczki Zoltán – Szinetár Dóra: Musical Duett
3. Linkin Park: Minutes To Midnight

Csodás kezdés után rekordzuhanás
A magyar albumeladási lista még mindig jobban hasonlít a nyugati eladási összesítésekhez, mint a Rádiós, legalábbis abban, hogy a jelentősebb nemzetközi újdonságok általában már a kiadásuk utáni héten megérkeznek a magyarra is. Érdekes azonban, hogy az októberben Budapesten is fellépő Gwen Stefani decemberben megjelent második szólólemeze, a The Sweet Escape csak most debütált, a 25. pozícióban. Az elmúlt héten a magyar rangsort a világ rocksajtójában, internetes rockportáljain többször emlegették, a progresszív metálzene jeles képviselője, a Dream Theater kapcsán – tizedik stúdióalbuma, a Systematic Chaos ugyanis az első helyre iratkozott fel, s egyedül Magyarországon nyitott a legmagasabb pozícióban. A bravúrhoz nagyban hozzájárult, hogy a zenekar a hanghordozó kiadása után két nappal, június 6-án, immár ötödik alkalommal Budapesten koncertezett, megtöltötte a Petőfi Csarnokot. Az 1985 óta működő öttagú New York-i együttes sikere világviszonylatban egyre nagyobb, s metálberkekben azt tartják, hogy neki van a legerősebb és leghűségesebb rajongótábora. A hazai Billboard magazin eladási listáján is a legjobb helyezését érte el, 36 ezres példányszámmal a 19. helyen debütált. Ezt megelőzően a ’94-es Awake című koronggal szerepelt a legmagasabban, a 32. pozícióban. Magyarországon a második héten az élről a 27. helyre esett vissza. Ez annak tudható be, hogy az említett hűséges rajongótábor már a megjelenés hetében beszerezte a lemezt. Az összesítés csúcsára a megunhatatlan Nelly Furtado harmadik albuma került fel – 41. hete tartózkodik az összesítésen. A második helyen Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra nagylemeze szerepel, amely korábban egy hét megszakítással nyolc hétig uralta a mezőnyt. A dobogó legalsó fokán a kaliforniai Linkin Park harmadik stúdióalbumát találjuk. (Új Szó)

Puha József

2007. 06. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 06. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/26 cikk képei
Dream Theater - Listamustra 2007/26Dream Theater - Listamustra 2007/26