Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Telt házas szuperkoncerttel emlékeztek Dianára a Wembley-ben

Elton John - Telt házas szuperkoncerttel emlékeztek Dianára a Wembley-ben

Terrorfenyegetés árnyékában, ennek ellenére szinte családi hangulatban emlékezett meg több mint 60 ezer látogató vasárnap este a londoni Wembley stadionban rendezett hatórás szuperkoncerten a néhai Diana hercegnő halálának közelgő tizedik évfordulójáról. A hazai és nemzetközi pop-rock legnagyobbjait Diana két fia, Vilmos és Harry herceg hívta össze az újjávarázsolt és nemrég átadott stadionba; a megarendezvény egybeesett édesanyjuk 46. születésnapjával.

Candle In The Wind

Az óriási színpadon jól megfért egymás mellett Joss Stone, a fiatal, ünnepelt angol soul-díva és Sir Tom Jones, több nemzedék élő poplegendája, akik még duettet is előadtak, átütő sikerrel. Hatalmas ünneplés fogadta a Status Quo fellépését - természetesen a Rockin' All Over the World hangzott el tőlük -, valamint a Duran Duran és a Take That előadását, csakúgy, mint Natasha Bedingfieldet, Bryan Ferryt, Rod Stewartot, Will Youngot. Külön műsorrészt szenteltek Lord Andrew Lloyd Webber musicaljeinek. Andrea Bocelli olasz sztártenor az Operaház fantomjából, Anastacia a Jesus Christ Superstarból, Connie Fisher a Macskákból énekelt részleteket.
Rövid időre megjelentek a színpadon a múlt és a jelen olyan sportcsillagai is, mint Boris Becker és John McEnroe egykori teniszbajnokok, és David Beckham angol futball-világsztár. Felvételről szólt a közönséghez Tony Blair nemrég leköszönt brit kormányfő, Bill Clinton volt amerikai és Nelson Mandela korábbi dél-afrikai elnök. Az egésznek természetesen a néhai hercegnő egykori legjobb barátja, Sir Elton John adott keretet: ő kezdte és ő fejezte be a szuperkoncertet. A rendezvény után Vilmos és Harry a színpadról köszönte meg az előadóknak, a szervezőknek és a közönségnek, hogy megemlékeztek édesanyjukról.

Elton John - Telt házas szuperkoncerttel emlékeztek Dianára a Wembley-ben

Diana hercegnő, Károly trónörökös akkor már elvált felesége 1997. augusztus 31-ének hajnalán, Párizsban vesztette életét, amikor az őt szállító Mercedes igen nagy sebességgel egy közúti aluljáró pillérének csapódott.

(MTI)

Jónap Tamás

2007. 07. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 07. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Telt házas szuperkoncerttel emlékeztek Dianára a Wembley-ben cikk képei
Elton John - Telt házas szuperkoncerttel emlékeztek Dianára a Wembley-benElton John - Telt házas szuperkoncerttel emlékeztek Dianára a Wembley-ben