Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ma startol a VOLT!

Volt fesztivál - Ma startol a VOLT!

Július 4-én délben nyitja kapuit Dunántúl legjelentősebb zenei fesztiválja, a mára már sok szempontból akár a SZIGETtel is versengő soproni VOLT Fesztivál. Az idei 15. VOLT igen erős felhozatallal várja a négynapos rendezvényre a fiatalokat: The Roots, The Prodigy, a Korn mellett a hazai könnyűzene krémje képviselteti magát, többek között fellép Ákos, a Tankcsapda vagy a Quimby is.

Rendkívül erős nemzetközi felhozatalt ígér az idei, jubileumi VOLT Fesztivál. A 15. VOLT legnagyobb dobásának minden bizonnyal az elektronikus tánczene elmúlt másfél évtizedének legfontosabb jelensége, a THE PRODIGY, a metál műfaj új generációjának alapköve, a KORN, és az amerikai szupersztár csapat, a ROOTS fellépése ígérkezik. Mindhárom csapat teltházas stadionturnék és a legjelentősebb európai és amerikai fesztiválok után látogat el a jubileumi VOLT-ra. A hazai kínálat ugyancsak erősnek ígérkezik: a közel 200 dj-t és zenekart felvonultató programban a VOLT rendszeres fellépői mellett számos kuriózummal, finomsággal találkozhat a közönség. Sokak számára örömhír, hogy a nyári turné első állomásaként, a hazai fesztiválok közül elsőként a VOLT-on lép színpadra ÁKOS, aki a VOLT történetében már két alkalommal is emlékezetes koncertet adott. A legnagyobb hazai- és külföldi sztárokat felvonultató arénák mellett számos új helyszín is várja a VOLT vendégeit.

Volt fesztivál - Ma startol a VOLT!

Nagyszínpadok: világsztárok és hazai előadók

Soproni Nagyszínpad

A VOLT Fesztivál nagyszínpada a július 4-én a Romano Drom koncerttel nyitja műsorát. Őket követi majd a Pál Utcai Fiúk és Yonderboi koncertje. Ezen a helyszínen 23 órától a The Roots zenekar lép majd fel. A hattagú amerikai csapat az evidens példa arra, hogyan lehet a hiphopot és élőzenét, a kísérletező kedvet és az élvezetes popdalokat, a feszességet és krémes soult, a gyökereket és a mai megszólalást egyszerre szolgálni. Csütörtökön a Magna Cum Laude nyit a Soproni Nagyszínpadon, majd a Zanzibár, az Emil RuleZ! és a Quimby következik, és ezt a napot Ákos rendkívül látványosnak és monumentálisnak ígérkező koncertje zárja. Ákos a nyári turné első állomásaként a VOLT-on lép színpadra. Mint köztudott, Ákos a VOLT történetében már két alkalommal is emlékezetes koncertet adott.
A VOLT harmadik napján. pénteken a Balkan Fanatik, Hiperkarma és Neo követik egymást a Nagyszínpadon. A hazai sort a Tankcsapda zárja és őket követi majd ezen a helyszínen az elmúlt másfél évtized egyik legfontosabb könnyűzenei produkciója, a The Prodigy. A csapat a ’90-es évek második felében megforgatta és megtáncoltatta, közben pedig átírta az elektronikus tánczene szabálykönyvét az egész világon.

A VOLT zárónapja is rendkívül erősnek ígérkezik a Soproni Nagyszínpadon: az Animal Cannibals, a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Depresszió után a Kispál és a Borz lép színpadra. Zárásként a kilencvenes évek második felének legnagyobb hatású amerikai rockzenekara, a KORN érkezik a VOLT-ra. Jonathan Davis és zenekara legutoljára két évvel ezelőtti koncertje a SZIGETen hagyott némi csorbát a zenekar nevén, amit a remélhetőleg idénre összeszedettebb csapat képes lesz feledtetni. Érdekesség, hogy turnédobosként a Slipknot egyik meghatározó arca, Joey Jordison kíséri a bandát most nyáron, így nálunk is a VOLTon.

Vodafone-Samsung Aréna

Színes programmal várja a látogatókat a VOLT Fesztivál eklektikus zenei arénája, a Vodafone-Samsung Aréna. A sort – és egyben a fesztivált - a Kispál és a Borz „csendesülős” koncertje nyitja, majd ezen a napon lép fel ugyanitt Magyarország 2005-ös hangja, Caramel, aki élő zenekarával először szerepel fesztiválon. Szintén szerdai fellépő még többek között a Belga, a Korai Öröm és az Anima Sound System is. Hajnal kettőkor az Ausztráliából érkező PENDULUM várja a nagyérdeműt majd Dj Palotaival megy a partizás hajnalig.
Csütörtökön – számos fellépő mellett - a legendás szlovén LAIBACH zenekar koncertjét várják sokan. Utánuk a Kiscsillag lép fel, majd ismét egy világsztár következik: a Massive Attack mélyhangú dumagépe, DADDY G.
Pénteken jön LOUIE AUSTEN, „az osztrák Frank Sinatra”, majd pedig korunk egyik legizgalmasabb koncertprodukciója, a KOOP Svédországból. Éjfél előtt lép fel a mára befutottnak mondható 30Y, az est sztárja pedig a Jon Horváth személyében soproni kötődésű taggal is bíró amerikai FORT KNOX FIVE lesz.
A Vodafone-Samsung Aréna szombaton, a VOLT zárónapján a Vad Fruttikkal nyit, aztán a Csókolom, a Hippikiller, a Heaven Street Seven és a Colorstar követi egymást. Itt lép majd fel a Doors feldolgozásaival ismertté vált német TUBE-TECH és az aréna programját a HYPERSPACE programja zárja, amelyben vendégként élő programmal lép fel a német elektró-szupersztár ANTONY ROTHER.

VIVA Megawatt Aréna

Harmincöt hazai bandát sorakoztat föl a VIVA Megawatt Aréna az idei VOLT fesztiválon. Köztük szerepel az Auróra, a Blind Myself, a Superbutt, a Subscribe, a Junkies vagy a Freshfabrik. A rock „klasszikusai” is tiszteletüket teszik az 1500m2-es Arénában: teltházra számítanak a szervezők többek között a Lord, a Bikini, a Beatrice, a P.Mobil, a Hobo Blues Band, és Kalapács fellépésekor, de színpadra lép – mások mellett – a Hooligans, a Zorall és a Ganxta Zolee és a Kartell is. A 25 éves Prognózis ugyancsak a VOLT-on ünnepli jubileumát.

Red Lounge

Változatos kulturális csemegét ígér a VOLT Fesztivál átalkult helyszíne, a Red Lounge, ahol színházi programok (lásd külön) mellett különböző stílust képviselő zenekarok lépnek majd fel. Itt koncertezik – többek között – a Palya Bea Quartett, a Babos Project Special, az Erik Sumo Band, az Amber Smith és a KFT. A nemzetközi felhozatalban a TOUCH AND GO érkezik Angliából, amely a „Would you?” című slágerrel vált világhírűvé, DAVE TIPPER az USA-ból, PAROV STELAR Ausztriából, a SUMO Svédországból és a COLDCUT pedig az Egyesült Királyságból érkezik Sopronba.

Új helyszínek: Szabadegyetem, Borozó és Klubszínpad

Új programhelyszínként jelentkezik a VOLT Fesztivál programjában a Kisalföld Szabadegyetem, ahol naponta 3 előadással és kerekasztal-beszélgetéssel találkozhatnak a VOLT-osok. A témák meglehetősen sokszínűek. Itt lesz György Péter, aki az internetes enciklopédiákról, a You Tube-ról, a Google-ról és blogokról beszélget Erdős Gáborral, a Kultúrház főszerkesztőjével. Mai zeneszerzők és zenészek – közöttük Yondeboi és Madarász Gábor – a modernkori „dalkészítésről” beszélgetnek. Portréműsor keretében Fiala János a 20 éves Kispál és a Borz frontemberét, Lovasi Andrást faggatja. Ugyancsak Fiala János látja vendégül Ligeti Nagy Tamást, Hegyi Zoltánt és Pálinkás Szűts Róbertet, akikkel a ’80-as-’90-es évek popkultúrájáról beszélget. A legnagyobb érdeklődésre a „globalizáció bibliájaként” emlegetett „NO LOGO” című könyv kapcsán szervezett beszélgetésnél számítanak a szervezők. Jelen lesz többek között Hardy Mihály, a Tesco szóvivője, Geszti Péter és Erdélyi Zsolt is. A beszélgetést Winkler Nóra (Kultúrház) vezeti. A szubjektív televíziózásról tart előadást Pachmann Péter, a Tények (TV2) műsorvezető-szerkesztője, a VOLT Fesztivál rendszeres vendége. Musinger Ágnes, a Mahasz igazgatója és Jeszenszky Zsolt, a ProArt képviseletében pedig a zenemásolásról beszélget vendégeivel. Keresztes Zoltán mindennapi szenvedélyeinkről és függőségeinkről tart előadást. Az éjszakai órákban ezen a helyszínen is a zenéé a főszerep. Javarészt neves osztrák és soproni dj-k és vj-k mutatkoznak itt be, számos zenei műfajban.

A VOLT Fesztivál szintén új helyszínén, az MKB Klubszínpadon többek mellett unplugged koncertek szórakoztatják majd a nagyérdeműt, de itt lesz Bródy János, Váczi Eszter és a Szörp, a Roy és Ádám Trió, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, a Besh o Drom, a United, a Mystery Gang, a Kistehén Tánczenekar és új lemezével az idei év egyik színfoltja, a Zuboly is.

2007. 07. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 07. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ma startol a VOLT! cikk képei
Volt fesztivál - Ma startol a VOLT!Volt fesztivál - Ma startol a VOLT!