Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bemutatkozik a BalatonSound

Fesztivál - Bemutatkozik a BalatonSound

Úgy néz ki idén nyártól végre a Balaton is bekerül a fesztiválozók állandó napirendjébe. A Sziget Kulturális Szervezőiroda -ld. akik a Szigetet is összehozzák, egy új projekttel debütálnak július 12. és 15.-e között, a déli partos Zamárdiban, azzal a nem leplezett szándékkal, hogy egy új, az eddigieknél magasabb minőséget produkáljanak a telítettnek tűnő hazai fesztpiacon.

A beharangozók zavarba ejtően komoly felhozatalt ígérnek: olyan színes műfaji spektrumon mozognak a várható fellépők, olyan zsánerteremtők és klasszikusok lesznek, amilyenre eleddig valóban nem nagyon volt még példa szűk négy nap alatt. A BalatonSound minden bizonnyal nagy hangsúlyt fektet az újdonság erejére, ezért nagyon erős felhozatalt ígérnek, a fellépők kétharmada külföldi,akik között olyan kuriózumok is akadnak mint, Kruder & Dorfmeister-idei két koncertjükből az egyik itt lesz. Gerendai Károly, a Szervezőiroda vezetője által említett „magasabb komfortfokozatú” zenei eseményen a megszokott vonaltól eltérően inkább az elektronikus muzsika hívei fogják tiszteletüket tenni -vagy legalábbis a megszokott vegyesfelvágottak szerepét teljesíti ki ebbe az irányba, a „rock-és fajtáit” inkább hanyagolva.
A fesztivál Zamárdi szabadstrandján lesz, a fő színpadok -a Heineken Nagyszínpad, T-Mobile - LG Terasz és az Stage Fever Aréna, mellett még számos más egyéb helyszínen lehet majd múlatni az időt. Tejbár, chill teraszok, beachek, szépségfarm, vágykikötő és társaik állnak majd a fesztiválozók rendelkezésére, arról nem megfeledkezve ,hogy a vurstlis sörpadokat lecserélve végre mindenki kényelmes kanapékban és fotelokban fogyaszthat a számos bár és beígért elegáns kajáldák valamelyikében. Az állandó programok között helyet kap még a Coca-Cola, a Cha-Cha-Cha szabadtéri diszkója, a rádiócafé 98.6 élő látványstúdiója és számos sportprogram és vízhez kötődő produkció is.

Fesztivál - Bemutatkozik a BalatonSound

Kik?
A lista végeláthatatlan, sztárfellépők a teljesség igénye nélkül: Beastie Boys, a Basement Jaxx, Kruder & Dorfmeister, Eric Prydz, Roger Sanchez és José Padilla. Itt lesz még Saian Supa Crew, Nouvelle Vague, Patrice valamit Hernan Cattaneo, Ferry Corsten, Junkie XL, és Darren Emerson és még rengetegen mások…
A magyar mezőnyt képviselők is passzentosan lettek kiválogatva, hozzáillesztve a várható balatoni hangulathoz, fellpének majd Belgáék, az Anima SS, Paso, Emil Rulez!, Mitsoura,Yonderboy, Sterbinszky, Palotai,Cadik, Balázs Elemértől a Zagarig hogy csak az ismertebbek közül néhányan…

Részleteket itt találsz: www.balatonsound.hu

Jegyek
Jegyek elővételben július 11. éjfélig(!), egy napra 6000 hufért, a teljes időre 14900 Ft.-ért, míg a helyszínen ugyanezeket 6500.- és 16900 magyar pénzért lehet megvenni.

Kemping
A rendezvény helyszíne mellett közvetlenül a vízparton elkülönített KEMPING várja a sátorozni vágyókat. Ennek használata a fesztivál látogatói számára ingyenes.

Merre is?
Zamárdi község a Balaton déli partján fekszik Siófok szomszédságában. A több mint 3,9 km hosszan húzódó szabad strand vize sekély, hamar felmelegedő, így már kora nyár elején is kellemes kikapcsolódást nyújt az idelátogatóknak. Innen nyílik a legnagyobb és legszebb kilátás a Tihanyi-félszigetre és az apátságra. A naplemente varázsolta "aranyhíd" látványa felejthetetlen élményt nyújt a parton szemlélődőknek.

Hogy is?
Zamárdi legkönnyebben autóval közelíthető meg. A Budapestről induló M7-es autópályán akár 1 óra alatt Zamárdiban lehetsz, hiszen mindössze 110 km a távolság. (Fontos információ, hogy itt ér véget az M7-es autópálya.)
Vonattal és autóbusszal is kényelmesen megközelíthető a Balaton Sound Fesztivál. Részletes menetrend a www.elvira.hu és a www.volan.hu weboldalon található.
Aki a Balaton északi partjáról érkezik a helyszínre, annak komppal érdemes jönnie. Tihanyból Szántódra 40 percenként közlekednek járatok. Részletes menetrend a www.balaton.hu oldalon található.

Ferenczi Attila

2007. 07. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2007. 07. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bemutatkozik a BalatonSound cikk képei
Fesztivál - Bemutatkozik a BalatonSoundFesztivál - Bemutatkozik a BalatonSound