Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bohócruhákban lépett fel az Arctic Monkeys

Arctic Monkeys - Bohócruhákban lépett fel az Arctic Monkeys

Az utóbbi időben igencsak nagy figyelemnek és népszerűségnek örvendő fiatal sheffieldi banda bohócruhákba öltözve adta elő áprilisban megjelent második lemezének slágerét, a „Fluorescent Adolescent”-et. A bohóckodásra Jonathan Ross tv-showjában került sor pár napja.

Az eladási rekordokat döntögető és slágerlistákat ostromló Arctic Monkeys tagjai bohócruhát öltve, teljes bohóc-sminkben léptek fel Jonathan Ross műsorában július 6-án. A frontember, Alex Turner rózsaszín-fehér csíkos ruhát és hatalmas zöld cipőt viselt, haját pedig zöldre festette. A basszusgitáros Nick O’Malley szintén rózsaszín afro-parókában és hozzáillő nadrágban, Jamie Cooke gitáros sárga patchwork dzsekiben és kék kalapban virított. A dobos tetőtől talpig kékben pompázott, csúcsos sapkával a fején. A jelmezek egyeznek azokkal, amiket a zenekar „Fluorescent Adolescent” videójában viselnek a színészek. A klipben rivális - bohócruhába öltözött - bandák egymás elleni erőszakos harca látható.

Arctic Monkeys - Bohócruhákban lépett fel az Arctic Monkeys

A beöltözés vagy átlényegülés - nevezzük, aminek akarjuk – nem áll távol a srácoktól. Februárban egy díjkiosztón (BRIT Awards) poénból a The Village People bőrébe bújtak.

Arctic Monkeys - Bohócruhákban lépett fel az Arctic Monkeys

A fiúk a második lemezüket, a „Favourite Worst Nightmare”-t népszerűsítve járják Európát, de augusztusban Japánban és Ausztráliában is lenyomnak egy-egy koncertet. A nagyszabású Live Earth sztárkaravánt viszont elutasították. Ezzel kapcsolatban a dobos Matt Helder így nyilatkozott az AFP hírügynökségnek: „Tíz házra elegendő energiát használunk el csak a világításra! Kissé képmutató lenne, ha részt vennénk rajta.”

Az Arctic Monkeys valóban mindent elsöprő sikerét azonban nem mindenki nézi jó szemmel. Az együttesnek például a tavaly nálunk koncertező Morrissey is beszólt az egyik angol fesztiválon a hirtelen jött siker miatt. Később azonban bocsánatot kért, mert eszébe jutott, hogy annak idején volt zenekara, a The Smiths is hasonló erővel robbant be a köztudatba.

2007. 07. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2007. 07. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bohócruhákban lépett fel az Arctic Monkeys cikk képei
Arctic Monkeys - Bohócruhákban lépett fel az Arctic MonkeysArctic Monkeys - Bohócruhákban lépett fel az Arctic MonkeysArctic Monkeys - Bohócruhákban lépett fel az Arctic MonkeysArctic Monkeys - Bohócruhákban lépett fel az Arctic Monkeys