Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kiderülhet az igazság Jim Morrison haláláról

The Doors - Kiderülhet az igazság Jim Morrison haláláról

Párizs, 1971. július 3. Saját lakásán, a fürdőszobájában holtan találják Jim Morrisont, a Doors frontemberét. A rendőrség szerint nincs idegenkezűségre utaló nyom, a hivatalos jelentés szerint a halál oka szívinfarktus. Ám lehet, hogy mégsem így történt…

A napokban jelenik meg ugyanis egy könyv A vég és Jim Morrison címmel. Szerzője az a Sam Bernett, aki a Rock’N’Circus nevű nightclub menedzsere volt; utolsó estéjén ide tért be a 27 éves énekes. Bernett tisztán emlékszik 1971. július 3-ra, és most látta elérkezettnek az időt, hogy egy könyvben leírja a teljes igazságot Jim Morrison haláláról.

Elmondása szerint nem igaz, hogy a rocksztár saját otthonában hunyt el. Sam elmondása szerint Morrison vodkát és heroint kért a pultostól, majd a férfi vécébe távozott. Egy órával később itt esett össze, a szája habzott, mivel egyszerűen lenyelte a drogot. A dílerek, akiktől az anyagot vette – látva, hogy nagy a baj – pánikba estek, és gyorsan felvonszolták az énekest a lakására. Jim Morrison holttestét nem sokkal később itt fedezték fel, a többi már történelem.

The Doors - Kiderülhet az igazság Jim Morrison haláláról

Sam Bernett egyébként több embert is megnevez majd, akik állítása szerint szerepet játszottak az énekes halálában. Érdekes, hogy Morrison a tragédia előtt többször is megjegyezte: „Ő a harmadik”. Ezzel valószínűleg arra utalt, hogy Ő lesz a harmadik ember, aki rejtélyesen hal meg Jimi Hendrix és Janis Joplin után.

A The Doors egyébként sohasem járt Magyarországon, Európában is csak elvétve léptek fel. Igazi szenzációnak ígérkezik tehát a szombati buli, július 14-én ugyanis az egyik alapítótag, Roby Krieger koncertezik majd a Margitszigeten.

Juhász Gergely

2007. 07. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 07. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kiderülhet az igazság Jim Morrison haláláról cikk képei
The Doors - Kiderülhet az igazság Jim Morrison halálárólThe Doors - Kiderülhet az igazság Jim Morrison halálárólThe Doors - Kiderülhet az igazság Jim Morrison halálárólThe Doors - Kiderülhet az igazság Jim Morrison haláláról