Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Botrány Prince koncertjén: rendőrök húzták ki az előadó kábeleit

Prince - Botrány Prince koncertjén: rendőrök húzták ki az előadó kábeleit

Prince szülővárosában, Minneapolisban a First Avenue nevű éjszakai bárban adott koncertet, ami a sztár kései színpadraállása és a kemény fellépésű tulajdonos miatt félbeszakadt. Hiába tette híressé a klubot a „Purple Rain" videó, a helyet háromkor bezárták, így Prince-nek is mennie kellett. A szervező ráadásul egy kis rendőri segítséget is kapott.

A negyvenkilenc éves popsztár előadandó dalainak felénél sem járt, amikor a bárba érkező rendőrcsapat nyomására bejelentette: le kell lépnie. Hangsúlyozta, hogy ő mindig hallgat a hatóságokra, így hát nem tudott mit tenni, elrebegte a szokásos „Ígérem, visszatérek!" mondatot és távozott.

A klubban, amelyet Prince „Purple Rain” című klipje tett híressé, hajnali háromig engedélyezik a fellépést, ám a kínos sihederbajuszt viselő zenész csak háromnegyed háromkor állt színpadra július nyolcadikán. Prince többek között olyan slágereket adott elő, mint az „I Feel For You” és a „Controversy”, mielőtt a rendőrök kihúzták volna a kábeleket. Byron Frank, a klub tulajdonosa elmondta, hogy a zsaruk beszéltek Prince stábjával és adtak a zenésznek néhány plusz percet arra, hogy szépen levezesse a showt és hazaküldje az embereket. „Nagyon szomorú, hogy ezt kellett tenniük, mert amúgy mindenki nagyon jól szórakozott” – mondta Frank.

Prince - Botrány Prince koncertjén: rendőrök húzták ki az előadó kábeleit

Prince-nek az éjszakai fellépése előtt további két koncertje volt Minneapolisban. Az elsőre egy bevásárlóközpontban került sor, ahol új kölnijét népszerűsítette egy rövidke, negyvenöt perces programmal. Itt kilenc dal hangzott el. Később teljes koncertet adott a Target Center arénában. Új lemeze, a „Planet Earth” július 16-án jelenik meg és a The Mail On Sunday című angol újsághoz ingyen jár majd. (Ennek a lemezkiadó érthető módon nem túlzottan örül.)

Prince - Botrány Prince koncertjén: rendőrök húzták ki az előadó kábeleit

Prince minneapolisi esetén szinte már meg sem lepődünk, hiszen a több hangszeren játszó művész amúgy is késő éjszakai partijairól híres, amiken laza, elnyújtott verzióban adja elő hatalmas katalógusának dalait, lazán válogatva közülük. De a hatóságok ezt nem igazán tolerálják, hiszen - mint ez esetben is mondották - a törvény mindenki számára törvény.

2007. 07. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2007. 07. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Botrány Prince koncertjén: rendőrök húzták ki az előadó kábeleit cikk képei
Prince - Botrány Prince koncertjén: rendőrök húzták ki az előadó kábeleitPrince - Botrány Prince koncertjén: rendőrök húzták ki az előadó kábeleitPrince - Botrány Prince koncertjén: rendőrök húzták ki az előadó kábeleitPrince - Botrány Prince koncertjén: rendőrök húzták ki az előadó kábeleit