Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Folytatódik a gyilkossággal vádolt producer, Phil Spector pere

Phil Spector - Folytatódik a gyilkossággal vádolt producer, Phil Spector pere

Phil Spectort az egykori színésznő, Lana Clarkson meggyilkolásával vádolják. Tárgyalása 2003-tól folyik és a producer védőügyvédeinek egyre nehezebb a dolguk, mert a vád a szemtanúk segítségével több olyan körülményt hozott napvilágra, amelyek ismeretében más erőszakos bűntettek elkövetésével is elítélhetnék a vádlottat. Rövid szünet után tegnap folytatták a tárgyalást Los Angelesben.

10 napos szünet után, július 9-én folytatódott Phil Spector gyilkossági ügyének tárgyalása Los Angelesben, a vád egyik tanújának meghallgatásával. A bíró - korábbi döntését visszavonva – mégis engedélyezte az ex-rendőr Vincent Tannazzo tanúvallomását. Tannazzo nemcsak Lana Clarkson meggyilkolásának ügyében szolgált információkkal, ugyanis Phil Spector a férfi elmondása szerint (és korábbi tanúvallomások alapján) Clarksonon kívül további öt nőt is megfenyegetett.

Phil Spector - Folytatódik a gyilkossággal vádolt producer, Phil Spector pere

A korábbi New York-i rendőr Vincent Tannazzo elfoglalta helyét a tárgyalóteremben és eskü alatt vallotta, hogy többször is hallotta, amint a zenei producer megfenyegette a nőket és obszcén kifejezéseket használva írta le, szerinte milyen halált érdemelnek. A durva hangnemben folytatott beszédet a fanyar humoráról és szabadszájúságáról ismert Joan Rivers által adott partin csípte el, a kilencevenes évek közepén.

Larry Paul Fidler bíró korábban elrendelte, hogy Tannazzo nem tanúskodhat, azonban visszavonta döntését, mivel véleménye szerint a tanúvallomás mégis fontos lehet az ügyben.
„Mindannyian golyót érdemelnek a fejükbe!” – ezt Tannazzo állítása szerint Spector konkrétan neki mondta.

Phil Spector - Folytatódik a gyilkossággal vádolt producer, Phil Spector pere

A korábbi rendőr éppen biztonsági őrként dolgozott, amikor hallotta, hogy a producer hasonló kijelentést tesz egy másik Joan Rivers bulin hét évvel ezelőtt. Az állítólagos bepöccenés így hangzott: „Azonnal golyót kellene repítenem a fejébe!” Tannazzo hozzátette azt is, hogy ezután a producer és a nő közé ugrott, és egy fegyvert pillantott meg Spectornál, a férfi övébe dugva.

A vád azt akarta bebizonyítani, hogy Phil Spectornak van egy olyan szokása, hogy nőket fenyeget, különösen amikor ittas, és Lana Clarkson színésznő meggyilkolása ennek a szokásnak egy egészen extrém példája. Spectort azzal vádolják, hogy 2003. február 3-án lakásán megölte Lana Clarksont. A védelem amellett kardoskodik, hogy a nő saját magát lőtte le.

Phil Spector ebben a nehéz időszakban sem hazudtolta meg önmagát: új, barna frizurával jelent meg a bíróságon a korábbi szőke tincsek helyett.

2007. 07. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2007. 07. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Folytatódik a gyilkossággal vádolt producer, Phil Spector pere cikk képei
Phil Spector - Folytatódik a gyilkossággal vádolt producer, Phil Spector perePhil Spector - Folytatódik a gyilkossággal vádolt producer, Phil Spector perePhil Spector - Folytatódik a gyilkossággal vádolt producer, Phil Spector pere