Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/28

Kelly Clarkson - Listamustra 2007/28

Az évezred első éveiben mindenütt egymást érték a zenei tehetségkutató versenyek. Számuk az utóbbi egy-két évben megcsappant. A különböző megmérettetések mindössze egy világsztárt adtak, csak az American Idol első, 2002-es szériájában diadalmaskodó Kelly Clarkson tudott világszerte népes rajongótábort verbuválni, és máig az élmezőnyben szerepel.

Sokan azonban úgy gondolják – köztük a saját lemezcége –, ha továbbra is makacsul ragaszkodik az elképzeléseihez, és nem változtat a mostani zenei stílusán, akkor ő is hamar a süllyesztőben végzi. Az RCA Records az énekesnő harmadik albumát ezekkel a dalokkal nem akarta megjelentetni, mivel a vezetőség szerint túl rockosak és nem elég populárisak. Csak hosszú huzavona után egyezett bele a kiadásba. A korong Nagy-Britanniában az elmúlt héten az eladási lista ezüstérmes pozíciójában debütált, csakúgy, mint a héten az USA-ban, ahol a megjelenés hetében 291 ezret értékesítettek belőle. Az eredmény tehát egyelőre Kellyt igazolja.

Kelly Clarkson - Listamustra 2007/28

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Rihanna Featuring Jay-Z: Umbrella
2. Shop Boyz: Party Like A Rockstar
3. Plain White T’s: Hey There Delilah

Nagylemezek
1. Soundtrack: Hannah Montana 2 – Meet Miley Cyrus
2. Kelly Clarkson: My December
3. Bon Jovi: Lost Highway

Tovább hódít az amerikai tinisztár
Nemcsak az amerikai Billboard magazin kislemezlistája élén, hanem a két legjelentősebb európain sincs változás: Rihanna és Jay-Z slágere, az Umbrella az amerikai összesítést hatodik, a britet nyolcadik, a németet ötödik hete vezeti.
Az elmúlt héten közel két évtized után foglalta el ismét az albumeladási rangsor csúcsát a Bon Jovi a tizedik stúdióalbumával. A rockzenekar legutóbb az 1988-as New Jersey című nagylemezével tanyázott a hazai lista első helyén. A Disney Channel tévécsatornán hatalmas sikerrel vetített Hannah Montana című filmsorozat első zenei CD-je az USA-ban 2006 nyolcadik legkelendőbb hanghordozója volt – tavaly az amerikai piacon 1 987 681 példány fogyott belőle, azóta már több mint két és fél millió. A sorozat főszereplője a korábban szebb éveket megélt Billy Ray Cyrus countryénekes 1992. november 23-án született lánya, Miley Cyrus. A történetben nappal Miley Stewartként a tinédzserek mindennapjait éli, este pedig Hannah Montana néven egy népszerű énekesnő. Kettős életéről csupán családtagjai és közeli barátai tudnak. Miley Cyrus óriási sztár az amerikai tinik körében. A sorozat sikeréből eredően nem meglepő, hogy a második zenei album a rangsor élére iratkozott fel. Az USA-ban a megjelenés hetében 326 ezres példányban eladott dupla korong első CD-jén betétdalok, a másikon Miley szólófelvételei hallhatók. (Új Szó)

Puha József

2007. 07. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 07. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 06. 03. 14:55
Jo a cik

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/28 cikk képei
Kelly Clarkson - Listamustra 2007/28Kelly Clarkson - Listamustra 2007/28