Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sopronban aratott a „Hungarikum“, avagy a Balkan Fanatik esete a Prodigyvel

Balkan Fanatik - Sopronban aratott a „Hungarikum“, avagy a Balkan Fanatik esete a Prodigyvel

A Balkan Fanatik lehengerlő zenéje újabb népes közönség előtt aratott zajos sikert. A soproni VOLT fesztivál nagyszínpadán délután öt órától fújt ébresztőt a kempingező közönségnek a banda. A technikai csúszások miatt ugyan rövidebb műsort volt kénytelen előadni hazánk legmenőbb elektro-etno csapata, de a koncert után a vegyes összetételű közönség így is feldobott hangulatban várhatta a további produkciókat, majd végül az est fénypontját a Prodigy fellépését.

Mindeközben Jorgosz és Lepe izgatottan készítette elő a Balkan Fanatik meglepetését a brit csapat számára. A srácok újabb gerilla akcióban most a Prodigy motorját, Liam Howletet készültek felkérni egy közös képzőművészeti performance-ra, ahogyan tették ezt Laurie Andersonnal tisztelgésül művészetük előtt.

Jorgosz a Balkan Fanatik kortárs festőművésze a “Firestarter” és a “Smack My Bitch Up” című Prodigy dalok által ihletett képzőművészeti alkotásaiba Liam kreatív manuális képességeit kívánta segítségül hívni, hogy végül így teljesedjék ki a két műalkotás.

Balkan Fanatik - Sopronban aratott a „Hungarikum“, avagy a Balkan Fanatik esete a Prodigyvel

A Prodigy koncert előtt a backstagen pattanásig feszültek az idegek az izgalomtól vajon elnyeri e majd Liam tetszését a két festmény és egyáltalán lesz e hangulata a dologhoz. Már már meghiúsulni látszott az ügy, mivel a sztárcsapat szinte az utolsó pillanatban érkezett a koncertjére, azonban a káprázatos show és a VOLT kiváló közönségének köszönhetően a koncert utáni jóhangulat kedvező irányba terelte az eseményeket és létre jöhetett a kollaboráció Liam és Jorgos között. Az elkészült műveket Jorgosz novemberi kiállításán láthatják majd az érdeklődők.

Addig azonban robog tovább a Hungarikum turné. Legfrissebb értesülésünk szerint múlt csütörtökön a Los Angelesi KCRW rádióban hangzott fel a Balkan Fanatik néhány trackje, amely heves érdeklődést váltott ki a csapat hanganyagai iránt. Reszkessetek tengerentúliak, mert jön a Balkan fanatik!

"Hungarikum" Turné Állomások:

július 28 Monostorapáti Művészetek Völgye
aug. 9 Sziget Fesztival
aug. 23 Szegedi Ifjusági Napok
aug. 25 Szentendre
szept. 1 Dabas Kárpátfeszt

2007. 07. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 07. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sopronban aratott a „Hungarikum“, avagy a Balkan Fanatik esete a Prodigyvel cikk képei
Balkan Fanatik - Sopronban aratott a „Hungarikum“, avagy a Balkan Fanatik esete a ProdigyvelBalkan Fanatik - Sopronban aratott a „Hungarikum“, avagy a Balkan Fanatik esete a Prodigyvel