Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Genesis: ősszel DVD, koncertlemez és önéletrajzi könyv

Genesis - Genesis: ősszel DVD, koncertlemez és önéletrajzi könyv

Ősszel, ha új zenével még nem is szolgálhatnak, egy DVD-t és egy koncertlemezt azért piacra dob az újjáalakult Genesis. Sőt egy önéletrajzi könyv kiadását is tervezik.

A múlt évben újra egymásra találó Genesis csapata a világkörüli turnéjukat mint várható volt képi és hangzóanyagban is megörökítették, melynek anyagát az őszi hónapokban egy koncertlemez, valamint DVD formájában ismerheti meg a nagyérdemű. A zenekar gitárosa, Mike Rutherford a Billboard.com-nak nyilatkozva elmondta, hogy "múlt októberi New York-i első nagy találkozásuk percei óta mindent megörökített a stáb" és folyamatosan felvételre kerültek a turné legjobb pillanatai, most szombaton is rögzítik a római Circo Massimo-ban megrendezésre kerülő koncertjüket, ami egyben a nagy 'reunion' turné európai szakaszának záróállomása lesz. Az őszi hónapok másik nagy Genesis-csemegéje az az önéletrajzi könyv lesz, ami "Genesis Chapter and Verse" címmel lát majd napvilágot, számos interjúanyaggal, amiben nemcsak Mike Rutherford, Phil Collins vagy Tony Banks tűnik fel, hanem Peter Gabriel és Steve Hackett is nyilatkozik, sőt stábtagok, menedzserek is megszólalnak, valamint az az Ahmet Ertegun is beszél a Genesisről, aki az Atlantic Records egyik megálmodója és tulajdonosa volt a múltban.

Genesis - Genesis: ősszel DVD, koncertlemez és önéletrajzi könyv

"Nagyon szép könyre sikeredett" - meséli Rutherford. "A feleségém és én is alig tudtam letenni. Nagy hatással volt rám, főleg azokat a nyilatkozatok, amikor egymásról beszéltünk. Most világosodott meg számomra leginkább, hogy mi mennyire másképp alkotunk, dolgozunk." - fűzte hozzá a BIllboardnak adott nyilatkozatában.

A Genesis a nyári pihenő után szeptemberben folytatja a turnézást, ezúttal az észak-amerikai kontinensen lépnek fel, közel 20 koncertet terveztek be eddig. Aztán, hogy mi lesz a zenekar sorsa a turné után, csak találgathatjuk.

"Jelen pillanatban próbálunk nem hosszú távra tervezni." - mondta Rutherford. Holott állítólag már arról is folyik a tárgyalás, hogy Peter Gabriel és Steve Hackett is csatlakozzon régi csapatához, amit most még Rutherford maximálisan cáfol.

"Nem arról szól a történet, hogy mi újjáélesztünk egy bandát, újrakezdjük és jöhet egy lemez. De ez nem zárja ki, hogy nem tudnánk közös dolgokon ötletelni. Jelenleg jól érezzük magunkat és a közös munkát és biztos, hogy a későbbiekben beszélni fogunk arról, hogy hogyan legyen ezután. "

fkriszta

2007. 07. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 07. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Genesis: ősszel DVD, koncertlemez és önéletrajzi könyv cikk képei
Genesis - Genesis: ősszel DVD, koncertlemez és önéletrajzi könyvGenesis - Genesis: ősszel DVD, koncertlemez és önéletrajzi könyv